Svaki četvrti Samsung Galaxy S6 kupljen u zlatnoj boji

Prema posljednjim podacima o prodaji pametnih telefona Samsung Galaxy S6 i Galaxy S6 edge, zlatna je nova crna. Naime, svaki četvrti kupac Samsungovih flagshipa u Europi kupio je platinasto zlatno izdanje tog pametnog telefona. U Samsungu ističu kako su zalihe pametnih telefona Galaxy S6 u ovoj boji u Europi gotovo rasprodane, što jasno ukazuje na promjenu u preferenciji boje uređaja na starom kontinentu.

zlatni-gal

Posljednjih nekoliko godina, crna i bijela bile su glavne boje prilikom odabira pametnih telefona za trendsetere diljem Europe – izjavio je Rory O`Neill, potpredsjednik Uprave poslovne jedinice Mobile za Europu te dodao – zaključujući na temelju informacija koje primamo s tržišta to se mijenja i korisnici postaju sve ekstrovertniji u izboru boje svog uređaja. Od kada su pametni telefoni Samsung Galaxy S6 i S6 edge u prodaji, svjedočimo podjednakoj potražnji uređaja u platinasto zlatnoj, biserno bijeloj i safirno crnoj boji. Reakcije s tržišta iznenadile su nas, pa ćemo morati dodatno povećati proizvodnju uređaja u platinasto zlatnoj boji kako bi držali korak s potražnjom.

samzl

Kroz povijest, zlato je izlazilo i ponovno se vraćalo u modu. Međutim, od davnih 80-ih i ere prevelikih naušnica, napadnih zlatnih ogrlica kao i jastučića za ramena, sada zlato ima priliku zasjati još jednom. Nakon što je više od dva desetljeća bilo u sjeni prigušenih boja, velik je broj pokazatelja koji upućuje da je zlatna novi hit. Na to upućuje i sve češće pojavljivanje zlatnog nakita na modnim pistama i crvenim tepisima diljem svijeta pa sve do zlatnog vjenčanog prstenja i šminke. Čak se i zlatni zubi vraćaju u modu i to uz pomoć slavnih, kao što su Madonna, Rihanna i Miley Cirus, koje su posljednjih mjeseci viđene sa zlatnim „Grillz” nakitom za zube koji je bio popularan među hip-hop zvijezdama 90-ih.

 Da li ste znali:)

  • U svakom se pametnom telefonu nalazi pravo zlato, koje se koristi za ožičenje mikročipova;
  • Iz tone starih mobitela (vaganih bez baterije) moglo bi se izvaditi do 300 grama zlata;
  • Zlato je jestivo (dakako, platinasto-zlatni Galaxy S6 nije jestiv);
  • Većina zlata na zemlji dolazi iz meteorita koji su pogodili zemlju prije 200 milijuna godina;
  • Zlatne poluge iz filma „Dobar posao u Italiji“ danas bi vrijedile više od 40 milijuna američkih dolara;
  • Oko sedam posto zlata, proizvedenog diljem svijeta, koristi se za izradu elektroničkih uređaja;
  • Europska potražnja za zlatom predstavlja nešto manje od osam posto globalne potražnje.