Suhi sinusi, ispucale usne, curenje krvi iz nosa, suho grlo, suhi kašalj… sve su ovo simptomi koji su najčešće posljedica suhog unutarnjeg zraka.

Kako nam dolaze hladniji dani, logično je da ćemo prostorije češće zatvarati i grijati, ali na žalost neizbježno je da će biti i manje vlage u zraku, a suhi zrak isušuje kožu, kosu, respiratorni sustav pa čak i namještaj!

Zdravstveni stručnjaci preporučuju relativnu vlažnost zraka između 40 i 60 % .

Osim lijepe kože i kose, dobrobiti vlažnog zraka su brojne:

  • Kod osoba sa ekcemima i psorijazom olakšava simptome jer vlažnost zraka smanjuje suhoću kože
  • Smanjiti će curenje krvi iz nosa i olakšati simptome upale sinusa
  • Smanjuje hrkanje
  • Čak će i vaše biljke biti zdravije i ljepše
  • Njeguje drveni namještaj

Ako patite od alergija, promuklosti ili suhog grla, očiju i nosa, svaki zdravstveni stručnjak će vam preporučiti nabavku ovlaživača koji dokazano ublažavaju probleme uzrokovane suhim zrakom.

Potražili smo za vas gdje na jednom mjestu možete naći bogatu ponudu ovlaživača sa cijenama za svaki džep te preporučujemo da zavirite u Pevex koji ima zavidnu ponudu ovlaživača od Gorenja, Emeria, Rovusa i druge sa ultrazvučnom tehnologijom i modernim dizajnom.

Ukoliko imate ovlaživač zraka ili ga namjeravate kupiti, imajte na umu njegovo redovito i pravilno održavanje jer prljavi ovlaživači nikome ne koriste. Najbolje mjesto za njega je spavaća soba jer tamo provodite najviše vremena. Također je dobro mjesto za postaviti ovlaživač blizina radijatora zbog većeg strujanja zraka.

I naravno, ‘zlatna sredina’ je ona najbolja. Pretjerano korištenje ovlaživača zraka potencijalno može pogoršati probleme s dišnim sustavom. Važno je znati ih pravilno koristiti i regulirati vlažnost.

Uživajte u čistom i zdravom zraku!

A u suradnju s Pevexom imamo odličnu vijest za vas, nekoga od vas ćemo darivati sa usisavačem Tecro. Tecro je novi brend u ponudi Pevexa koji je Pevexova robna marka. I zato nas pratite na na našoj službenoj Facebook stranici.

Sretna dobitnica u darivanju objavljenom 26. listopada je Tatjana Šamec. Molimo dobitnicu da se javi u inbox:) Hvala svima na sudjelovanju!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Osvježenje kupaonice je uvijek dobra ideja . . #bathroom #interior #design #pevex #apartment #house #bath #pevex

Objavu dijeli Pevex (@trgovacki_lanac_pevex)