Sudeći prema astrologiji i horoskopu, svaki znak sklon je nekom obliku manipulativnog ponašanja. Potrebno je samo otkriti koji se znak služi kojim sredstvom. Da to ne bi morali sami, u nastavku vam donosimo popis manipulativnih sredsatva svakog određenog znaka.

Zahvalite nam kasnije:)

OVAN-što se manipuliranja tiče, ovan ne odustaje od svog plana i svoje želje. Ne zanima ih apsolutno ništa sve dok ne dobiju ono što žele. Krije se iza svog neodoljivog osmjeha, no ne dajte se zavarati. To je samo još jedno sredstvo manipulacije.

BIK-najjači i najsnažniji znak. Ako se itko zna dočekati na noge, onda je to on. Ipak, igra na kartu suosjećanja i žrtve. Ispričat će priču, ponašat će se kao da ga je svijet slomio i pregazio, no pazite da ne padnete na njegove manipulativne igrice.

BLIZANCI-najbolje im ide laganje, no oni ga koriste za opće dobro. Nazivaju to iskrivljivanjem istine. Lažu jer moraju, zapravo čine to zbog dobrobiti drugih ili kada ne postoje druge mogućnosti. Manipuliraju time na način da drugima kažu kako će napraviti nešto, no to im nije namjera.

RAK-će napraviti sve da ono što je loše izgleda još gore. Svatko tko je jednom svjedočio rakovoj tuzi, zna o čemu pričamo.

LAV-koji je kralj, pobjednik u svemu, napravit će sve da njemu bude baš onako kako je planirao, bez obzira na posljedice za drugog. Pritom će glumiti pravo nevinašce.

DJEVICA-podle, ali pametne. Svojim nejasnim sugestijama natjerat će vas da pomislite kako je sve vaša ideja.

VAGA-ponašaju se kao da nemaju pojma šta rade, te ćete vi napraviti njihov posao. Da sve to upakiraju u dozu lijepog i šarmantnog, spremne su koketirati.

ŠKORPION-ako postanete bivši sa škorpionom, zapamtite, i vaše tajne sa njime postaju bivše. Osim toga, uvjerit će vas da nikako nije dobro da bilo šta radite protiv njih.

STRIJELAC-previše ljubaznosti učinit će da napravite sve za njega.

JARAC-ako ste se pored jarca osjećali glupo, možda je to samo znak da manipulira vama.

VODENJAK-jednostavno će vas početi ignorirati, toliko dugo dok ne budete baš tamo gdje žele da budete. A vi, pojma nećete imati da su manipulirali vama.

RIBA-tako posebne da misle kako ne trebaju odgovarati za svoje postupke. Naravno, nikada neće preuzeti krivnju za svoje postupke, jer kakve veze oni imaju sa time što se nešto desilo ili netko postao uznemiren.

Ana-Marija Karakaš