Little Miss Sunshine (2006)

Film prati pomalo neskladnu obitelj koja se odluči na dugi put automobilom kako bi njihova najmlađa članica – kći Olive mogla sudjelovati na izboru ljepote. Kao što to biva s roadtrip filmovima, svašta krene po zlu, a na kraju su i brojne lekcije naučene. Ova topla priča najbolje prikazuje kako su obitelji svakakve, no na kraju dana nitko te ne poznaje bolje od onih s kojima djeliš krov nad glavom.

School of rock (2003)

Kada je Jack Black glavni protagonist, znamo da film mora biti odličan! Jack glumi Deweya Finna, nezgrapnog momka koji je izbačen iz svog rock banda. Dewey tada pronalazi posao kao učitelj na zamjeni u jednoj privatnoj i pomalo uštogljenoj osnovnoj školi. No, kako u njemu živi rocker, on razred pretvara u rock band.

The parent trap (1998)

Ovaj kultni film obilježio je mnoga djetinjstva i uvijek ga rado ponovo pogledamo. Radnja prati 11-godišnju Hallie Parker koja u ljetnom kampu upozna Anie James, a curice odmah shvate da su  – blizanke, razdvojene nakon rođenja.

Ovaj klasik nagrađen je 1999. godine nagradom Young Artist, a istu nagradu dobila je i glavna glumica – Lindsay Lohan koja je izvrsno odglumila obje blizanke te je bila nominirana i za nagradu Blockbuster Entertainment.

Bridesmaids (2011)

I dok u prethodno navedenim filmovima mogu uživati članovi cijele obitelji, ovu komediju ipak pogledajte sami ili uz partnera ili prijateljice. Priča prati Annie (Kristen Wiig) koja se udaje, a lijepe dane kompliciraju joj kuma i djeveruše koje se stalno bore za njenu pažnju i tron “najbolje prijateljice”. Obožavamo svaki film u kojem glumi Melissa McCarthy koja, iako sporedna glumica, savršeno nadopunjuje humor kroz cijeli film.

13 Going on 30 (2004)

Kao tinejdžer, gotovo svatko od nas je sanjao o tome da je odrastao, uspješan i da se ne mora zamarati sa svim problemima koji te muče u toj dobi. Jenna Rink ( Jennifer Garner), 13-godišnja je djevojčica koja, nakon što joj proslava rođendana nije prošla kako je zamislila, poželi imati 30 godina, biti uspješna i prekrasna. San joj se ispuni, a dok pokušava shvatiti što se dogodilo, uviđa da 30-te i nisu tako bezbrižne kao što je mislila.