Ritmovi salse, radionica Mojita, kubanske plesačice i Cuban service band dočarali su atmosferu Kube u samom centru Zagreba. Među brojnim posjetiteljima, na Kubanskoj večeri u Zagrebu uživali su i Mario Valentić i Mirna Medaković

cuba

Kubanska atmosfera preselila se na jednu večer u Zagreb i zagrijala zagrebački Stross. Inspiriran Kubom današnjice Havana Club Mojito Embassy pop up bar dočarao je autentičan okus suvremene Havane, a tim vrhunskih koktel majstora naučio posjetitelje kako pripremiti savršeni Mojito.

cuba2

Iako je svima poznato kako je za pripremu Mojita potreban rum, menta, šećer, limeta i mineralna voda, vrhunski koktel majstori – Vjenceslav Madić Kishoni, Mario Majcen, Ante Žigo, Davor Supina i Danijel Knežević otkrili su u čemu je tajna kod same pripreme. Naglašavaju kako su najvažnije stvari za pripremu svježe namirnice i kubanski rum Havana 3 años.

cuba3

Najbolji rum za pripremu Mojita, Havana Club 3 años koriste i najpoznatiji barovi na Kubi poput Bodeguita Del Medio i Floridita bara. Radi se od 100% prirodne kubanske šećerne trske i dozrijeva najmanje tri godine u bijelim hrastovim bačvama, gdje se razvijaju arome cvijeća, šećerne trske, ljekovitog bilja i limete, zbog čega se izvrsno uklapa u koktele, posebno mojito. Don Navaro, primer maestro Kube kaže: „Teško je zamisliti bijeli rum s istom snagom i složenošću arome i okusa kojeg ima Havana 3 años rum.“

Originalan recept mojita kojeg su na radionici koristili vrhunski koktel majstori potječe iz poznatog bara Bodeguita Del Medio bar, koji se nalazi u srcu Havane, gdje se priprema desetljećima.

 U ritmu Kube!

Nakon radionice Mojita, Kubanska večer se nastavila uz Cuban service band uz koji su se rasplesali i Mario Valentić i Mirna Medaković.

„Ne propuštam priliku za ples pogotovo ne kada je riječ o kubanskim ritmovima. Volim salsu i Kubu, pa mi je uvijek drago sudjelovati na ovakvim događanjima koja prenesu dio druge kulture,“ rekao je Mario Valentić.

U plesnim koracima Valentiću se pridružila i poznata glumica Mirna Medaković kojoj je želja otići na Kubu i uživati na tržnicama Havane.

„Dobra atmosfera i vrući kubanski ritmovi potaknuli su me da se pridružim plesnom podiju te se prisjetim koraka salse. Uživala sam u kubanskoj večeri i naučila kako pripremiti savršeni Mojito. Uz nekoliko ritmova i gutljaja Mojita osjećala sam se kao da sam na Kubi“ izjavila je Mirna Medaković.

Nakon Kubanske večeri u Zagrebu, Havana Club Mojito Embassy će se tijekom ljeta organizirati Kubanske večeri i Mojito radionice po gradovima na obali.