Pjesme se ne događaju slučajno, a upravo novi singl ‘Plovi’‘ Ivane Marić dokaz je tomu.

Novu glazbenu priču nadahnutu istinitim događajem autorski je, glazbom i tekstom oplemenila Maja Vasilj,  koja za Ivanu ima samo riječi hvale, ”Ivana Marić bira pjesme najboljih autora regije, tako da se osjećam počašćeno biti u takvom društvu. Na početku suradnje Ivana i ja smo razgovarale satima o njenom glazbenom senzibilitetu i željama. To sam unijela u proces stvaranja pjesme, imajući na umu njezin divan vokal i posebnost u prenošenju emocija. Pjesma “Plovi” nadahnuta je istinitom pričom iz mog života. Slika tog događaja lebdjela mi je pred očima tijekom skladanja, a Ivana je kroz interpretaciju obojala pjesmu svojim slikama. Tako će, vjerujem, i kod slušanja svatko čuti nešto drugo, nešto svoje, zbog toga što smo zajedno povezani u iskustvu ranjive čovječnosti.”, ispričala nam je Maja Vasilj koja je prije dvije godine sudjelovala po prvi puta i u Grammy kampanji.

Za aranžman i produkciju novog glazbenog uratka ‘‘Plovi’‘ pobrinuo se poznati gitarista i aranžer Zvonimir Domazet, a da ovo sve nije slučajno, te da je novonastala autorsko izvođačka suradnja pun pogodak, potvrdila je i sama Ivana, ”Ova pjesma se nije dogodila slučajno. Nastala je nakon višesatnih online video razgovora sa predivnom Majom Vasilj, zagrepčankom koja živi u Nashville-u nekoliko zadnjih godina. Kad mi se Maja javila da ima nešto za mene, nakon samo nekoliko dana, sa prvih par stihova: “odlaziš, odnosiš moj mir kao suvenir” bila sam ” kupljena” njezinim uratkom. Količina emocija koje su stale u ovu melodiju i stihove bila je pravi izazov i nije mi bilo nimalo lako to odraditi. Sad kada je čujem, osjećam mir i znam da smo napravili nešto jako dobro. Sudjelovala sam u svakom milimetru stvaranja i snimanja, dušom i tijelom, a sve je na kraju na svom mjestu zahvaljujući izvrsnom Zvoni Domazetu koji je aranžerski podigao cijelu priču na još jedan viši nivo. Zbog svega ovoga, toplo se nadam i vjerujem da će moja nova pjesma ”Plovi” pronaći svoje slušatelje kao što je pronašla mene.”, zaključila je Ivana Marić.

Novi glazbeni uradak ”Plovi” ima i svoj video spot, za koji je Ivana odmah imala viziju, kako bi trebao izgledati. Ideja je bila da sve izgleda kao live session izvedba sa bendom, po uzoru na spotove svjetski poznatih glazbenika.

Sve to pošlo joj je za rukom, a snimalo se pod redateljskom palicom Hrvoja Banića