Vrijeme je za užitak na svježem zraku pod sunčanim nebom!

Ako ste u potrazi sa vrtnom garniturom, evo što Pevex savjetuje pri odabiru vrtnog namještaja!

Evo kojih 6 stvari trebate uzeti u obzir pri odabiru vrtnih stolova i stolica!

Vrtni stolovi i stolice igraju ključnu ulogu u načinu na koji koristite svoj vanjski prostor, tako da morate biti sigurni da zadovoljavaju vaše potrebe kako treba od veličine raspoloživog prostora pa sve do jednostavnosti održavanja.

 

Danas su ponude bogate i pružaju mnogo više od skromne vanjske klupe. Ovih dana možete pronaći plišane kutne sofe, slavne dnevne krevete, stolice za ljuljanje. Na Pinterestu ćete naići na mnoštvo ideja i  dizajna koji će savršeno odgovarati vašem prostoru, stilu, a i proračunu.

 

Imajte na umu da vrtni namještaj u potpunosti transformira funkcionalnost i izgled vašeg prostora. Sada je lakše nego ikad stvoriti istu udobnost i stil vanjskog prostora poput vašeg unutarnjeg. Ali da biste odabrali pravi dizajn, morate uzeti u obzir nekoliko stvari. Nitko ne želi ulagati u potpuno nov komad namještaja samo da bi tjedan dana kasnije shvatio da se on baš i ne uklapa.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Villa Treville (@villatreville)

Odlične savjete za odabir vanjskog namještaja pruža Pevex koji u svojoj bogatoj ponudi (https://pevex.hr/vrt-i-sezona/vrtni-namjestaj) ima od drvenog namještaja preko namještaja od ratana, metalnog namještaja, plastičnog vrtnog namještaja, pa sve do dječjeg vrtnog namještaja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pevex (@trgovacki_lanac_pevex)

    1. ODABERITE STIL KOJI ODGOVARA VAŠOJ TEMI – estetika za svakoga od nas je jedna od najbitnijih stavki. Pravi izgled može podignuti ili razbiti prostor, pa prije nego što donesete bilo kakve čvrste odluke, razmislite o cjelokupnoj željenoj estetici vašeg prostora.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pevex (@trgovacki_lanac_pevex)

Jedan od najmodernijih stilova u ovom trenutku je ratan koji je idealan je za kreiranje opuštenog izgleda tradicionalnog seoskog vrta u kombinaciji sa slatkim jastučićima.

Govoreći o modernim stilovima, mogli biste razmotriti i plastiku. Unatoč predrasudama danas su takvi komadi dostupni u mnogim skulpturalnim oblicima i odvažnim bojama koje će dodati element zabave vašem prostoru. Osim toga, mnogi dizajni uključuju reciklirane materijale, što ih čini ekološki prihvatljivijom opcijom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pevex (@trgovacki_lanac_pevex)

Metalni komadi vrtnog namještaja su još jedna opcija, a možda i jedna od najsvestranijih obzirom da se dobro uklapaju u tradicionalan stil, a također se mogu kombinirati u modernom i industrijskom stilu.

Ako tražite organski osjećaj u svom vrtu, onda je drvo klasičan izbor. U Pevex-u imate na raspolaganju   rustikalne ili moderne, svijetle ili tamne ili jarko obojene ili neutralne komade  koji će vjerujemo uljepšati vaš otvoreni prostor za sjedenje pod vedrim nebom:).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pevex (@trgovacki_lanac_pevex)

 

  1. IMAJTE NA UMU JEDNOSTAVNOST ODRŽAVANJA

Još jedan od najvažnijih savjeta za odabir vanjskog namještaja je razmotriti kako se željeni komad namještaja koji mislite kupiti održava primjerice da li ga morate sklanjati s kiše, da li se lako može oštetiti… Ne zaboravite i na tekstil – uklonjive jastuke možete osvježavati u perilici rublja.

  1. DA LI JE EKOLOŠKI PRIHVATLJIVO

Bitna stavka je da li namještaj održiv i da li se može u potpunosti reciklirati.

  1. ODABERITE PRAVU VELIČINU ZA SVOJ PROSTOR

Namještaj dolazi u mnogim oblicima i veličinama, od kompleta za blagovanje za kojim mogu sjediti 12 osoba pa sve do bistro setova samo za dvoje. Dakle, razmislite s koliko ljudi obično provodite vrijeme vani i koliko je prostora dostupno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pevex (@trgovacki_lanac_pevex)

  1. UZMITE U OBZIR KOLIKO JE NAMJEŠTAJ TEŽAK

Odabir laganih stolova i stolica daje vam fleksibilnost da ih pomičete kako želite – na primjer, da napravite više prostora za goste ako želite. Plastika i ratan često su najlakši komadi namještaja.

  1. ODABIR ADEKVATNE BOJE

Boja je još jedan važan aspekt vanjskog namještaja i može u potpunosti promijeniti okruženje i atmosferu. Ako želite biti sigurni da ne pogriješite u odabiru, potražite neutralne tonove. Umirujuće nijanse poput sive, smeđe i prigušenih tonova mogu se uklopiti u bilo koji vanjski prostor.

Bez obzira imate li veliki, otvoreni prostor ili malu terasu, svoj savršeni komad potražite u Pevex-u koji nudi brojne ideje sa puno prekrasnih dizajna!