4. svibnja 2023. – U sjećanje na Anu Rukavinu Erceg i maestra Vjekoslava Šuteja u petak, 5.  svibnja, s početkom u 19:30 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održat će se tradicionalni, dvanaesti po redu Koncert za život pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, gospodina Zorana Milanovića i pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba gospodina Tomislava Tomaševića.

Na Koncertu za život u Off ciklusu nastupat će Zagrebačka filharmonija s programom „Noći Orijenta“ pod ravnanjem dirigenta Tončija Bilića. Program s okusima i mirisima Istoka, u spoju glazbe i plesa, donosi niz poznatih glazbenih brojeva koji na različite načine obrađuju temu Orijenta u glazbi. Od Saint-Saënsova Bakanala, preko Šeherezade Rimski-Korsakova i Plesa sa sabljama Arama Hačaturjana do Plesa sedam velova iz Salome Richarda Straussa – Noći Orijenta predstavljanju niz remek-djela poznatih simfonijskih prvaka i vladara operne scene.

Zahvaljujemo se predsjedniku Republike Hrvatske, gospodinu Zoranu Milanovića i gradonačelniku  gospodinu Tomislavu Tomaševiću što su i ove godine podržali Koncert za život kojim u suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom želimo podsjetiti građane da je lijek kojim možemo spašavati živote i teško oboljele u nama.

Svi koji žele biti dio ove čarobne glazbene večeri mogu kupiti ulaznice po cijeni od 20,00 € na blagajni Zagrebačke filharmonije ili on-line na ulaznice.hr .