Britanske krimi serije Bolji put (Better) i Pravila igre (Rules Of the Game),  true-crime serije i filmovi Stopama ubojica (In the Footesteps of Killers), Bankrotirani milijarder (Bankrupt Millionaire) i Nogometaš, njegova žena i nesreća (The Footballer, His Wife and the Crash) te dvije nove serije Liv Ullman – Roads Less Traveled i Loto milijunaši (The Syndicate) – sve su to svibanjski noviteti na Pickbox NOW. Evo što sve trebate znati o ovim novim uzbudljivim serijama i filmovima.

PREMIJERE BRITANSKIH SERIJA

Bolji put (Better) – premijera 5. svibnja

Nakon što joj sin zamalo umre, korumpirana policijska detektivka Lou Slack (Leila Farzad) pokušava se iskupiti za svoje grijehe i pobjeći pukovniku McHughu, moćnom kriminalcu za kojeg je radila.

Bolji put je priča o epskoj borbi jedne žene prema iskupljenju, povratu časti i poštenja koje je predala muškarcu prije mnogo godina. Policijska serija sa kompleksnim i zanimljivim likovima oduševit će vas sjajnim neočekivanim obratima. Ako volite žestoke kriminalističke serije – Better je prava serija za vas!

Pravila igre (Rules of the Game) – premijera 15. svibnja

Izvrsna triler serija Pravila igre vrti se oko obiteljske tvrtke Fly Dinamics. Sam (Maxine Peake) koja tamo radi od svoje 16. godine, otkrije mrtvo tijelo na podu predvorja. Kada Maye (Rakhee Trahkrar) dođe na mjesto direktorice ljudskih resursa, polako otkriva kako u toj tvrtci nema ničeg sretnog ni zdravog.

Dok policija ispituje Sam, u retrospektivnim sjećanjima na različite točke u njezinoj karijer, dobivamo osjećaj radnog mjesta koje nije ni približno ugodno kao što se čini, prepuno svjesno i nesvjesno grabežljivih muškaraca, prikrivenih i neprikrivenih neprijateljstava i žena koje su na različite načine uplašene, bijesne, u poricanju, a ponekad i sve troje. Uz dinamičan zaplet, serija postavlja pitanja o mizoginiji, razlici između samoodržavanja i učesništva, koja su pravila igre te mogu li žene ikada pobijediti.

TRUE-CRIME

Stopama ubojica (In the Footsteps of Killers) – premijera 8. svibnja

Dokumentarna serija In the Stopama ubojica odvest će vas u prave zločine kao nikada prije. Zvijezda serije Silent Witness  Emilia Fox i vrhunski britanski kriminolog profesor David Wilson pokušavaju riješiti najgnusnija britanska ubojstva u ovoj jedinstvenoj kriminalističkoj seriji. Istražen poput dokumentarca i snimljen poput drame, ovo je potpuno je novi televizijski hibrid u kojem se u svakoj epizodi rješava neriješeno ubojstvo.

Bankrotirani milijarder (Bankrupt Millionaire) – premijera 12. svibnja

Dokumentarni film Bankrotirani milijarder priča je o čovjeku koji je personificirao procvat Irske, a zatim i njenu propast. Sean Quinn bio je najveći svjetski gubitnik u globalnom financijskom kolapsu 2008. godine. Prokockao je svoje poslovno carstvo na jednu investiciju i izgubio sve. Ali on sve želi natrag. Bez obzira na cijenu. Osvrćući se na svoj nevjerojatan uspon i pad, riječi bivšeg najbogatijeg čovjeka u Irskoj odjekuju po cijeloj kući: “Činio sam greške. Najveći je bio uložiti u banku”.

Nogometaš, njegova žena i nesreća (The Footballer, His Wife and the Crash) – premijera 22. svibnja

Emma Samuel voljela je svog muža, ali nikad nije znala tko je on, sve do sada. Jlloyd Samuel bio je dio prve skupine igrača koji su imali koristi od velikih televizijskih poslova koji su doveli do uspona Premier lige. Mladi igrači ušli su u igru nespremni i neupućeni u to kako postupati sa svojim bogatstvom.

Nogometaš, njegova žena i nesreća opisuje kako je Jlloydov nogometni san postao noćna mora, dok su kockarski dugovi, ozljede i obiteljske napetosti izbili u prvi plan. Jlloydova udovica Emma otkrit će kako je – nakon Jlloydove smrti 2018. kada se njegov Range Rover sudario s kombijem i zapalio, usmrtivši ga na mjestu – otkrila ne samo da je on ozbiljno loše upravljao svojim bogatstvom, već i da je imao tajni drugi život. S ekskluzivnim pristupom Emmi Samuel i ljudima koji su iz prve ruke iskusili to doba, ovaj dvodijelni dokumentarac otkriva istinu iza ove nevjerojatne priče.

JOŠ NOVIH SERIJA

Loto milijunaši (The Syndicate) – premijera 19. svibnja

Stižu treća i četvrta sezona hvaljene i popularne BBC-jeve serije Loto milijunaši! Kad vlasnici uzgajivačnice pasa objave da prodaju tvrtku većoj tvrtki, osoblje je shrvano kad shvati da bi mogli ostati bez posla.

Budući da je budućnost tima dovedena u pitanje, tjedna lutrija izgleda kao njihov jedini spas. Kada prijatelji provjere svoju kartu na sreću i aparat se upali, oni su oduševljeni! No je li sve tako kako se čini i hoće li naš sindikat dobiti ono što mu pripada? Smješten između Yorkshirea i Monaka, vidimo kako naši uzgajivači pasa troše sve novce koje posjeduju kako bi pravda bila zadovoljena.

Liv Ullman – Roads Less Traveled – premijera 21. svibnja

Viaplayjeva originala mini serija Liv Ullmann: The Road Less Travelled intimni je portret jedne od najvećih norveških i europskih filmskih glumica i muze Ingmara Bergmana. Ullmann je 25. ožujka primila počasnu nagradu Akademije kao priznanje za dugu karijeru glumice, redateljice, scenaristice i aktivistice, tijekom koje je radila s velikanima kao što su Ingmar Bergman, Richard Attenborough i Terence Young. Seriju na engleskom jeziku kreirao je Dheeraj Akolkar, koji je surađivao s Ullmann na hvaljenom igranom filmu ‘Liv & Ingmar’.