Naša poznata glazbenica uoči velikog koncerta koji sa Zagrebačkom filharmonijom sprema ovog petka 20. svibnja u dvorani Lisinski

Jelena Radan, glazbenica za koju bez ustezanja možemo reći da je na hrvatskoj glazbenoj sceni prerasla u sinonim za kvalitetnu glazbu i vrhunske interpretacije, ovog petka 20. svibnja sa Zagrebačkom filharmonijom priprema jedan od vrhunaca svoje karijere, u kojoj je dosad, podjednako uspješno, putovala različitim svjetovima glazbe – od popa i rocka do fada.

Uz svoje glazbenike i pratnju velikog filharmonijskog orkestra pod vodstvom američkog maestra Jonathana Griffitha, u ruhu novih aranžmana istaknutih hrvatskih skladatelja Frane Đurovića i Krešimira Seletkovića, Jelena priprema neke od svojih najvećih uspješnica kao što su Kad nas ne bude, Voljet ću te sutra i Čudo. Kroz karijeru redovito ju je pratio fado, a u ovoj prigodi izvest će njoj posebno drage skladbe poput Meu fado meu i Lagrima. U pojedinim izvedbama pridružite će joj se Anita Valo iz Meritas, potom Mozartine i BoysVoice te Ladarice.

Koncert se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske u sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja te se dio prihoda donira Zakladi Ana Rukavina.

Interpretacije, izvedbe, emocije, čarolija ambijenta… Jelena s ponosom ističe suradnju sa Zagrebačkom filharmonijom, a posebno kako ovim koncertom želi prenijeti iskrenu emociju: “S iskrenom emocijom započinjala sam svoju karijeru, ona me pratila svih ovih godina, s njom sam pristupala svemu što sam dosad radila… Stoga se nadam da će upravo to, iskrena emocija, biti ono što će svi 20. svibnja ponijeti sa sobom kao sjećanje na koncert Fado & Voyage.

Petak 20.5., Off ciklus, Fado & Voyage – Isključite probleme i otputujte glazbom zajedno s Jelenom Radan!