Kako pripremiti ukusnu i mekanu Dalmatinsku pašticadu

Za pripremu trebamo pametno višenamjensko kuhalo i namirnice.

Potrebne namirnice:

700 g junećeg lažnog filea, 80 g mrkve, 80 g celera, 90 g peršin korijen i list, 500 g crvenog luka,

40 g češnjaka, 0,5 dl pasirane rajčice, 80 g pancete, 20 g svinjske masti, 0,2 dl maslinovog ulja, 0,5 dl crnog vina + prošeka, 4 dl temeljca, 20 g suhih smokvi, 20 g suhih šljiva, 8 g soli, malo papra, lovorov list.

Priprema:

Večer prije pripremite meso. Pancetu, mrkve i češnjak narežite male kockice. Meso našpikajte tom pancetom, mrkvom i češnjakom. Marinirajte u poklopljenoj posudi u vinu preko noći.

Narežite na ploške mrkvu, celer, peršin, luk, češnjak i preostalu pancetu. Izvadite meso iz marinade i posušite ubrusom.

U posudu za kuhanje pametnog višenamjenskog kuhala dodajte mast i meso. Popržite meso sa svih strana i izvadite sa strane. U posudu kuhala dodajte povrće i maslinovo ulje i popržite 5 minuta.

Vratite meso na povrće. Dodajte začine, sjeckani peršin, vino iz marinade, suho voće, prošek i pasiranu rajčicu. Čvrsto zatvorite poklopac i kuhanje pod pritiskom. Kuhalo će se po završetku samo isključiti.

Izvadite i narežite meso. Izvadite lovorov list te izmiksajte sve preostale sastojke tako da dobijete ukusan umak te poslužite. Uz pašticadu ponudite domaće njoke.

Dobar tek!

Vrijeme pripreme je 20 minuta, a vrijeme kuhanja samo 45 minuta (kuha se pod pritiskom). Navedene količine sastojaka su dovoljne za pripremu obroka za 2 osobe.

 Pametno višenamjensko kuhalo za brzu pripremu ukusnih jela

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Tefal Hrvatska (@tefalhrvatska)

Tefal Cook4Me+ pametno višenamjensko kuhalo ima intuitivni zaslon koji vas vodi kroz 4 izbornika: Sastojci, Recepti, Ručni način, Omiljeno. Tefal Cook4me+ CY8511 vam nudi rješenje za ukusne, brze i jednostavne obroke. Kuhajte i svaki puta otkrijte nove okuse: odaberite jedan od 150 unaprijed programiranih recepata, a potom mogućnost ručnog upravljanja ili kuhanja na jednom od 6 programa za kuhanje. Pratite upute na zaslonu detaljno korak po korak i uživajte u odličnim jelima. Kuhalo automatski prilagođava kuhanje broju porcija, vrsti sastojaka i njihovoj težini. Moguće je pripremiti jela za 2 do 6 osoba.

Otkrijte inspiraciju i pustite da vas uređaj vodi. Ova 4 izbornika vodit će vas korak po korak do savršenih jela.

Sastojci: za pripremu specifične namirnice  sve što trebate učiniti je odabrati ju na digitalnom zaslonu, a Cook4Me+ će kuhati za vas.

Recepti: 150 unaprijed programiranih recepata u kojima će vas Cook4Me + voditi korak po korak do savršenih rezultata. Nećete ih trebati tražiti u kuharici i gubiti vrijeme, a još manje bojati se da li će vam jelo uspjeti. Ovaj Tefalov kućanski aparat uštedjet će vam vrijeme i savršeno skuhati obrok te vas tako osloboditi svih briga i gnjavaže u kuhinji.

Ručno: odaberite jedan od 6 načina kuhanja i pripremite sami svoj recept. Za one koji žele uživati u pripremi svojih jela ova će funkcija itekako biti interesantna. Nema potrebe za nadgledanjem uređaja, vaša je priprema u dobrim rukama i uređaj će održavati toplinu i nakon što je završio s kuhanjem kako bi jelo bilo toplo za serviranje.

Omiljeno: Vaš omiljeni recept pohranite jednim pritiskom tipke. I vidi čuda! Samo jedna tipka i jelo se već kuha, a vi bezbrižno prebirete po društvenim mrežama.