Vikend prepun emisija koje nas upoznaju s prirodnim svijetom oko nas…

17. travnja 2023. – Dan planeta Zemlje obilježava se svake godine u čast postignuća pokreta za zaštitu prirode te s ciljem podizanja osviještenosti o potrebi zaštite Zemljinih prirodnih resursa za buduće naraštaje. Taj se dan svake godine obilježava 22. travnja, a tim značajnim povodom Viasat Nature posvetit će cijeli vikend svijetu prirode. Od jutra do navečer u subotu i nedjelju, 22. i 23. travnja, uživajte u nevjerojatnoj raznolikosti i snazi prirode na našem planetu, a istovremeno se upoznajte i s izazovima koji stoje pred nama. Spektakularni niz emisija tijekom cijelog vikenda odvest će vas u sve dijelove planeta, od rezervata prirode Maasai Mara u Keniji do stjenovitih predjela Kanade.

Pridružite se pustolovu i ljubitelju prirode Nigelu Marvenu koji putuje duž uske prevlake između Sjeverne i Južne Amerike te pritom na svakom koraku susreće čudesan životinjski svijet i dirljive priče u emisiji Nigel Marven: Divlja Srednja Amerika. Otputujte nešto sjeverne s Divljom Kanadom, serijom golemog prostornog raspona i nevjerojatnih detalja koja prikazuje zanimljive priče o tome na koji način godišnja doba utječu na životinje i biljke koji žive u Kanadi.

Slijedite Nil od njegovih tajanstvenih izvora sve do delte na obali Sredozemlja u emisiji Veličanstveni Nil. Krenite u tajnu misiju s Afričkim noćnim lovcima i otkrijte ubojite metode kojima lavovi, leopardi i hijene love noću. Približite se pravim pustinjskim lavovima dok lutaju nepristupačnim planinama, pješčanim dinama, beskrajnim šljunčanim ravnicama, a ponekad čak i plažama Obale kostura u Namibiji u dvije sezone serije Kraljevi koji nestaju: Pustinjski lavovi Namiba.

Tajanstveni planet povest će vas na putovanje kroz sve ono najveće i najbolje u prirodi, pripovijedajući zanimljivu i vizualno očaravajuću priču u pozadini nekih od najčudesnijih životinjskih fenomena. Krenite na daleki jug našeg planeta s emisijom Zemlja sjena i otkrijte na koji način život u moru uspijeva preživjeti i širiti se dok se na snijegom prekrivenim fjordovima zbivaju prave drame. Otputujte na neka od najljepših i najveličanstvenijih prirodnih krajolika na svijetu i otkrijte ljepote rijeka, džungla i planina iz svih zamislivih kutova u Najljepšim svjetskim krajolicima.

Neki od ostalih naslova u okviru „Vikenda za Dan Planeta Zemlje“ na programu Viasat Nature: Madagaskar: Afrički Galapagos, Godišnja doba na Zemlji, Ogromna Afrika, Najveće svjetske migracije, Maasai Mara: Stjecište divljih životinja i Pravila Serengetija. Pogledajte i oduševite se, cijeli dan, u subotu i nedjelju, 22. i 23 travnja, samo na programu Viasat Nature.

Za više informacija o programu Viasat Nature, posjetite www.viasatnature.com.hr

Pratite nas na https://www.facebook.com/ViasatNatureHR