Dok je bila na putu za joga-retreat koji je organizirala, Rachel Brathen kolabirala je u zračnoj luci, klečeći na koljenima od nesnosnih bolova u trbuhu. Hitno je prebačena u bolnicu, a kad se probudila iz anestezije, dočekalo ju je užasno saznanje: Dok je nju razarao misteriozni bol, njezina najbolja prijateljica i srodna duša, Andrea, u isto je vrijeme u prometnoj nesreći zadobila smrtonosne ozljede.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mozaik knjiga (@mozaik_knjiga_mk)

Tri godine prolaze od Andreine smrti, i ono što bi trebalo biti najsretnije vrijeme u životu ‒ zaruke s muškarcem kojeg obožava, nevjerojatna karijera koja je vodi po cijelom svijetu, trudnoća ‒ za Rachel predstavlja suočavanje s nizom kušnji koje imaju potencijal redefinirati njezin život. Zbog nerazriješenih trauma iz djetinjstva na svakom se koraku uvijek iznova suočava s izborom: Hoće li podleći tuzi i inzistirati na kontroli koja je potpuno izvan njezina dosega ili će proći kroz gubitak i prepustiti se?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rachel Brathen (@yoga_girl)

Dok priča o transformativnom razdoblju, Rachel najiskrenije dijeli teško stečene mudrosti o životu i smrti, ljubavi i strahu, što znači biti majka i kći i kako postati netko tko prolazi kroz vatru nevolja tako da se ne boji snažno voljeti i pustiti.

„Voljeti i pustiti“ u prijevodu Tomislava Žilića nevjerojatno je iskren memoar koji ćete obožavati ili mrziti.

“Rachel prekrasno pokazuje da su snažna ljubav i duboko tugovanje lice i naličje istog novčića. Njezina priča slomit će vas i podići u visine.” — Glennon Doyle, autorica svjetskog fenomena Neukroćena

Rachel Brathen popularna je švedska učiteljica joge, osnivačica studija Island Yoga Aruba na Karibima, prva službena infulencerica te pionirka joge na supu. Autorica je bestselera Yoga Girl te „Voljeti i pustiti“. Za više informacija zapratiti njezin instagram profil @yoga_girl.

Dobitnica u darivanju Mozaik knjiga objavljenom 17. travnja je Snježana Vaško i prijateljica koju je tagirala Molimo dobitnicu da se javi u inbox:) Hvala svima na sudjelovanju!