Ako ste rođeni između 23. kolovoza i 22. rujna, nalazite se na teritoriju Djevice. Pod vladavinom Merkura, vaš horoskopski znak znači da uvijek imate strategiju u pripravnosti i planirate unaprijed. Djevica ne sjedi i ne odgađa, obično traži načine na koje se može poboljšati i biti produktivnija. Pažljivo pazi na detalje, često ju nazivaju perfekcionisticom. Međutim, također možete biti vrlo stroga prema sebi i nikada nije zadovoljna vlastitim postignućima.

10 osobina za koje možda ne znate da su povezane s Djevicama – koje vrijedi prepoznati u sebi ako spadate u ovaj znak.

Sami sebi ste najgori kritičar
Uvijek tražite načine na koje se možete poboljšati i učiniti bolje nego što ste to činili u prošlosti. Strah od neuspjeha može vas spriječiti da riskirate ili pristanete na određene aktivnosti. Važno je da svako malo priznate sebi svoja postignuća i podsjetite se na sve što ste uspjeli učiniti, umjesto da budete tako samokritični.

Volite biti zauzeti
Imate naviku živjeti brzo i pod ‘ punim gasom’, često ste nemirni kad ne trčite uokolo i ne bavite se nekom produktivnom aktivnošću. Usporavanje i opuštanje s vremena na vrijeme moglo bi biti područje na kojem morate poraditi kako se ne biste toliko stresirali.

Totalni ste ‘freak’ za urednost
Volite biti organizirani i možda imate određeni red i mjesto za sve u svom domu ili u radnom okruženju. Vjerojatno ne možete podnijeti neuredne sustanare ili aljkave pogreške vaših kolega. Želite da sve bude učinjeno kako treba čak i ako to znači da sve morate učiniti sami.

Sjećate se doslovno svega
Imate sjećanje oštro kao britva i često se sjećate svakog razgovora koji ste imali ili značajnih datuma koji su se dogodili. Možda ste prijatelj koji podsjeća sve ostale na rođendan ili godišnjicu neke osobe.

Volite se osjećati potrebnima
Volite pomagati ljudima do kojih vam je stalo, a možda čak imate i posao u kojem pomažete drugima i mijenjate njihov život. Čak i ako vam je teško biti emotivan i prenositi svoje osjećaje, pokazujete da vam je stalo samo time što pružate podršku i ne očekujete pohvalu ili priznanje zbog toga.

Ponašate se prema svom tijelu kao prema hramu
Želite se osjećati najbolje iznutra, pa provodite puno vremena brinući se o svom fizičkom zdravlju. Da biste bili energični i produktivni, jako pazite koju hranu jedete i pijete samo umjereno. Mnoge Djevice imaju redovitu rutinu vježbanja koje se drže te se informiraju o najnovijim wellness trendovima.

Vaš je stil prilično minimalistički
Kada odlučujete što ćete odjenuti, volite odjeću koja se bez problema može stopiti s ostatkom vaše garderobe. Vjerojatno posjedujete puno predmeta ili artikala neutralnih nijansi koje možete kombinirati s bilo čim. Niste veliki ljubitelj ukrasa ili statement komada, više volite jednostavne linije i odjeću koja se savršeno uklapa. Uvijek izgledate vrlo čisto i ispeglano:)

Pametno upravljate svojim vremenom
Provodite svoj dan što je moguće učinkovitije i dobivate veliko zadovoljstvo zbog poboljšanja određenih zadataka i smišljanja kako postići istu stvar u kraćem vremenskom razdoblju. Bez obzira na čemu radite, lako možete vidjeti gdje treba uvesti promjene i možete dotjerati stvari kako bi projekt na kojem radite lakše tekao.

Izbirljivi ste oko toga koga imate u svom životu
Treba vam neko vrijeme da odlučite kako se osjećate prema nekoj osobi, a možda ćete u početku biti malo rezervirani. Vrlo ste osjetljivi i u romantičnim i u društvenim situacijama, pa se vjerojatno otvarate tek kasnije. Osim toga, možda se borite s pretjeranom kritikom prema svojim partnerima i prijateljima, ali to je samo zato što želite da oni budu najbolja moguća verzija njih samih.

Rijetko previdite bilo kakve važne detalje
U svim područjima života brzo primijetite bilo kakve pogreške i obično primijetite sitnice koje nitko drugi ne primjećuje. Zbog ovih osobina možda ste dobar lektor ili urednik i vjerojatno nikada ne šaljete e-poštu s greškama. Međutim, također vas može uhvatiti opsjednutost malim specifičnostima kada je važno napraviti korak naprijed i razmotriti širu sliku.