Proučavajući tekstove i pravila, iz davnih pedesetih, mnoge su se stvari promijenile, ta danas izgledaju dosta smiješno. Ipak, davne 1955 godine izdan je i priručnik za žene, u kojem su bila napisana pravila ponašanja kako bi njen suprug bio sretan i zadovoljan.

Kako je to moralo izgledati prije 70 godina.

Večera

Večera je morala biti poslužena na vrijeme, a valjalo ju je planirati dan ranije. Tako je žena imala dovoljno vremena smisliti što će napraviti dragome za večeru, a njemu bi dala do znanja da je mislila na njega. Njezin muškarac bit će gladan kad se vrati s posla, a topla večera ispunit će sva njegova očekivanja od žene.

Priprema

Prije nego njen muškarac dođe kući, umoran od posla, žena bi se trebala odmoriti, barem 15minuta. Tako će ga dočekati osvježena. Također, trebala je popraviti šminku, frizuru, staviti vrpcu u kosu. Ipak, on je većinu vremena proveo na poslu, i sigurno je umoran. Žena je morala biti vesela i zanimljiva, jer njegov je dan ionako bio dosadan te mu je potrebna razonoda. Ženina je dužnost da se pobrine za to.

Smanjite buku, budite sretni i slušajte ga

Kada se suprug treba vratiti sa posla, isključite sve aparate, umirite djecu, jer njemu je dosta buke za cijeli dan. Budite nasmiješeni i sretni što se vratio. Također, nemojte ga umarati svojim problemima i pitanjima, pustite vašeg muškarca da govori. Njegov je posao bitniji od susjedove mačke koja je možda upala u vaš bunar:)

Ometanje

Ni jedna žena ne smije se žaliti ako joj muž kasno dolazi s posla. On je ipak glava kuće, i njegova bi trebala biti zadnja. On radi, umoran je i potrebna mu je relaksacija. Stoga ne dovodite njegovo poštenje i sposobnost u pitanje, te se nemojte žaliti ako ponekad želi negdje otići bez vas. On radi, on zarađuje, on je glava kuće, a žena mora znati gdje joj je mjesto!

Koliko ste samo puta, dok ste čitali ovaj tekst pomislili…e ma nemoj…ne može!!!

Ako niste vi, ja jesam!

Ana-Marija Karakaš