U subotu, 4. studenoga 2023., u dvorani Krešimir Ćosić u Zadru nastupit će jedan od najpopularnijih regionalnih glazbenika  Željko Joksimović.

“Radujem se koncertu u Zadru, već sam nekoliko puta tamo nastupao, publika i ja se poznajemo a nadam se i susretu s nekim svojim prijateljima. Imam puno prijatelja u Dalmaciji” rekao je Željko Joksimović uoči koncerta zadarskog koncerta, te dodao zbog čega se uvijek rado vraća u Dalmaciju.

“Dalmacija me uvijek iznova i iznova inspirira. Posebno se osjećam tamo, pored predivnog mora, muzike, jezika… Čim prođete tunel, kad uđete u Dalmaciju ubace vas u specifičan dalmatinski vajb i predivno se osjećate” zaključio je Željko.

Joksimović slovi za jednog od najuspješnijih glazbenika regije. Premda dugo nije izbacio vlastitu pjesmu, njegovi bezvremenski hitovi i dalje privlače tisuće obožavatelja što je dokazao nedavno napunivši varaždinsku Arenu, a skoro su rasprodane i zadarska i zagrebačka.

Njegove balade poput Nisam te zbog lepote voleo, Nije ljubav stvar, Leđa o leđa smatraju se jednima od najljepših balada ovih prostora, a on je s godinama stekao kultni status u glazbenom svijetu.

Željko Joksimović nije samo pjevač, on je i skladatelj, tekstopisac, producent imultiinstrumentalist. Svira čak 14 instrumenata. Talent je pokazivao još od malih nogu, a imao je samo 12 godina kad je pobijedio na prestižnom festivalu u Parizu i vratio se s nagradom Prva harmonika Europe. Paralelno je išao u osnovnu i srednju glazbenu školu. Karijeru je započeo još kao tinejdžer svirajući klavir i violinu u raznim orkestrima i bendovima.

Osim glazbene karijere, posljednjih nekoliko godina prisutan je i na poslovnoj sceni, i to kao vlasnik novinske agencije i čak četiri televizije. Vlasnik je i diskografske kuće koja je doprinijela razvoju mnogih mladih talenata na Balkanu.

Autor najvećih hitova na ovim prostorima Joksimović je i uspješan glazbeni producent. Radio je na produkciji mnogih albuma drugih izvođača i pjesama koje su postale hitovi od kojih se ističu Nesanica i Čija si Toše Proeskog, Miljacka Halid Bešlić, te Lejla s kojom je grupa Hari Mata Hari predstavljao Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu. Pjesma je osvojila odlično treće mjesto, a Željko Joksimović odnio je prestižnu nagradu za najboljeg kompozitora prema mišljenju kompozitora sudionika festivala.

Pjesma Ponoć koju je napisao za film Toma zajedno s pokojnim Predragom Tozovcem broji preko 55 milijuna pregleda na YouTubeu, a film Toma, na kojemu je radio kao producent proglašen je najgledanijim filmom svih vremena na ovim prostorima.

Ulaznice za koncert Željka Joksimovića u prodaji su od u sustavu i na prodajnim mjestima Eventima i Adriaticketa.