Jedan od najpoznatijih regionalnih glazbenika, Željko Joksimović, sprema svoj šesti koncert u Areni Varaždin. Koncert će se održati u petak, 15. rujna.

Ovaj nastup čini Željka Joksimovića najčešćim gostom u Areni Varaždin otkako je izgrađena 2009. godine. Njegovi koncerti u Varaždinu nisu samo glazbeni događaj, već su dokaz posebnog odnosa između Željka Joksimovića i Varaždina.

“Dragi moji, hajde da nam jesen počne s ljubavlju, vidimo se 15.9. u varaždinskoj Areni, čekam vas” poručio je Željko Joksimović svojim obožavateljima na društvenim mrežama.

Željko Joksimović istaknuti je glazbenik, skladatelj i multiinstrumentalist s bogatom karijerom u glazbenoj industriji. Poznat je po svojoj izvanrednoj vokalnoj sposobnosti i talentu za stvaranje hitova. Njegova glazba obuhvaća različite žanrove, a njegove pjesme, poput Drska ženo plava, Leđa o leđa, Nije ljubav stvar, Nisam te zbog lepote voleo postale su evergreeni na regionalnoj glazbenoj sceni.

Joksimović je 2004. predstavljao Srbiju i Crnu Goru na Eurosongu s pjesmom Lane moje, s kojom je zauzeo drugo mjesto i stekao međunarodnu slavu i postao prepoznatljiv i izvan granica Srbije i Crne Gore.

Osim po pjevačkoj karijeri, poznat je i kao producent te autor pjesama drugih izvođača od kojih se ističu Nesanica i Čija si Toše Proeskog, Miljacka Halida Bešlić, te Lejla s kojom je Hari Mata Hari predstavljao Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu. Pjesma je osvojila treće mjesto, a Željko Joksimović odnio je nagradu za najboljeg kompozitora prema mišljenju kompozitora sudionika festivala.

U suradnji s pokojnim Predragom Živkovićem Tozovcem napisao je pjesmu “Ponoć” za film “Toma” posvećen velikanu narodne muzike Tomi Zdravkoviću, koja je u dvije godine skupila preko 54 milijuna pregleda na YouTubeu.

Ulaznice su dostupne u sustavu eventim.hr.