Ukoliko ste odlučili isprobati po prvi puta analni seks sigurno i vi i partner imate brojna pitanja. Dobra vijest je da odgovora i iskustva drugih žena ima na svakom koraku. Naime, istraživanje Instituta Kinsey pokazuje da danas više nego ikada žene odlučuju isprobati ovu vrstu seksa – njih čak 45%, prenosi Glamour.

Na pitanja kako da ovo novo iskustvo prođe ugodno i nezaboravno, odgovaraju stručnjaci.

Opustite tijelo i um

Što god da radite u životu, ako ste napeti oko toga, bit ćete manje učinkoviti. Prilikom ovakvog odnosa važno je opustiti se. To možete napraviti i prije susreta s partnerom. Napravite si toplu kupku, meditirajte ili neka vam partner pruža senzualu masažu prije početka. Važno je ne stresirati se, a i sami možete probati vježbati analne mišiće – slično kao Kegel vježbe, ali sa stražnjicom.

Otvoreno komunicirajte

Analni seks se preporučuje prvi puta isprobati s partnerom kojem vjerujete. Svakako je prije samog čina potrebno iskomunicirati neke stvari, a i za vrijeme, recimo ukoliko osjetite bol, nemojte šutjeti. Važno je da oboje kažete svoja očekivanja i granice jer prilikom analnog seksa ne želite da dođe do iznenađenja. Humor također pomaže, uz to da oboje budete opušteni, pristupite tome kao zabavnom iskustvu koje će vas povezati.

Odredite granice

Iako možda već dobro poznajete svog partnera, upuštate se u novu avanturu i ne znate unaprijed kako će sve proći. Stoga tijekom cijelog odnosa pratite svoje osjećaje i komunicirajte s partnerom. Možda vas nešto ne boli, ali vam nije ugodno – i to recite. Iskusni parovi predlažu da odredite sigurnu riječ koja će značiti prestanak ili sporiji nastavak odnosa. I još vrlo važna stvar – nikada ne prelazite iz analnog u vaginalni odnos bez prethodnog tuširanja ili higijene, pa pri ruci imajte vlažne maramice.

Ne preskačite predigru

Možda ćete biti u iskušenju da što prije krenete – i završite s ovim novim pothvatom. No, to je greška koju nikako nemojte učiniti. Naime, najbolje način da se opustite i minimizirate bol je da se pobrinete da ste jako uzbuđeni. Osim obilnog nanošenja lubrikanta prije samog početka, probajte prvo doživjeti orgazam na način kojim to inače postižete. To će vam pomoći opustiti cijelo tijelo.

Isprobajte i druge poze

Jednom kada ste isprobali analni seks s partnerom kojem vjerujete, možda ćete poželjeti isprobavati dalje, drugačije poze koje su također prilagođene za ovu vrstu seksa. Jedna od njih je tzv. “spooning ili žlica” gdje partner leži iza vas čime lakše kontrolirate dubinu penetracije, ali i povećavate osjećaj intimnosti. Ukoliko s vremenom uvidite da vam se sviđa analni seks i uživate u njemu, možete prijeći na “doggy style” poziciju u kojoj vaš partner ima potpunu kontrolu. Koju god opciju da odaberete, važno je pratiti sebe i svoje osjećaje te odmah komunicirati ako biste usporili tempo ili potpuno prestali.

V.V.