Od kad je situacije s koronom, od tad je i priče o imunitetu i koliko je važno održavati dobro zdravlje. I dok su neki više podložni prehladama i bolestima, čini se da su brojni pojedinci prirodno otporni na takve stvari. Srećom postoji način kako poboljšati imunitet i biti dio sretnika koji su uvijek zdravi i puni energije.
Za napitak od meda, đumbira i limuna sigurno već znate i on je zaista kvalitetan pripravak koji bi trebalo piti svakodnevno, najbolje odmah ujutro. No, svakako ne propustite isprobati i ovaj napitak pun vitamina C koji će vas razbuditi, dati vam nalet energije i ono najvažnije – očuvati i pojačati vaš imunitet.
Potrebno vam je:
1 naranča (ili 1 grejp)
1 mrkva
1 limun
1 čajna žlica camu camu u prahu
Ukoliko možete koristite bio naranču, mrkvu i limun, a ukoliko to nije slučaj, dobro ih operite i očistite prije uporabe. Sve stavite u bledner i miksajte do željene strukture. Možete dodati i malo vode ako ne volite preguste napitke. Ovaj napitak najbolje je piti odmah ujutro, svježi pa ga nemojte pripremati večer prije.
Vitamin C – glavni sastojak snažnog imuniteta
Najčešći razlog umora, lakog razbolijevanja i lošeg raspoloženja je upravo nedostatak vitamina C. Camu Camu prah je jedan od najbogatijih izvora ovog vitamina. Sadrži ga čak 60 puta više nego primjerice naranča. Možete ga naći u svim boljim trgovinama zdrave hrane i koristiti svakodnevno za ovaj napitak. Ubrzo ćete primijetiti više energije i otpornosti na prehlade i gripe. Camu Camu dokazano održava zdrave desni, oči i kožu i pozitivno djeluje na živčani i krvožilni sustav. Obožavamo kada jedan proizvod sadrži tolko dobrobiti! Već nakon nekoliko dana konzumacije ovog moćnog napitka osjetit ćete promjenu.

Maja Kos