Zadnji kadrovi o životu Perice Šafraneka su upravo snimljeni i kreće postprodukcija serije koja je izazvala velik interes javnosti od početka snimanja. Ljubav, moda, pjesma i žudnja osnovni su motivi serije koja će osebujnim životnim pričama zaintrigirati gledatelje. Zabava, plesnjaci, glazbeni festivali i moda obilježili su društveni život Zagrepčana zlatnih 60ih.

Gledatelji će imati priliku doživjeti baš takav Zagreb kroz emotivnu, toplu i zabavnu priču u kojoj glavni akteri prolaze i danas aktualna životna pitanja. Obožavatelji filma Kreše Golika „Tko pjeva zlo ne misli“ prepoznat će Pericu jer se radnja naslanja na jedan od najgledanijih filmova hrvatske kinematografije. Serija kroz šest epizoda prati život sada već velikog Perice Šafraneka kojeg glumi Živko Anočić, njegove supruge koju glumi Csilla Barath Bastaić i njegove obitelji 1964. godine. Zagreb su u to vrijeme obilježile mnoge promjene, sve više se osjećao utjecaj Zapada, a pop kultura dobivala je svoj zamah. U seriji se iz postave filma pojavljuje samo Mirjana Bohanec Vidović koju u seriji osvaja Otokar Levaj u ulozi Fulirovog brata.

Životno veselje i previranja u gradu koji se tada rapidno razvija snimani su pod redateljskim vodstvom Vinka Brešana. Serija je okupila odličnu glumačku ekipu kojoj se pridružio i poznati glumac Nikola Kojo, a u glavnim ulogama su i Dušan Bućan, Iva Babić, a u seriji glume i Goran Navojec, Ana Begić Tahiri, Pjer Meničanin, Dejan Aćimović, Milan Pleština, Ljiljana Bogojević, Damir Šaban, Ivana Legati, Damir Orlić, Iva Visković i mnogi drugi. Autor ideje, kreativni producent i scenarist Albino Uršić snimanje serije smatra svojim velikim životnim projektom, a ideja za seriju rodila se prije nekoliko godina. Svoju realizaciju dočekala je zahvaljujući producentima Biserki Mihalić i Željku Zimi iz Croatia filma koji seriju snima za HRT.

Izvršna producentica je Suzana Pandek, a scenaristi serije su Renato Baretić, Emir Imamović Pirke uz Albina Uršića. Direktor fotografije je Radislav Jovanov Gonzo, glazbeni producent, aranžer i kompozitor Coco Mosquito, scenografkinja Željka Burić, kostimografkinja Željka Franulović, a slikarica maske Ana Bulajić Črček. Gledatelji s nestrpljenjem iščekuju seriju i prate od same najave tijek snimanja, a planirani
početak prikazivanja je početkom 2021.

Zanimljivosti o seriji do početka prikazivanja pratite na profilima Dnevnik velikog Perice na društvenim mrežama Facebook i Instagram

Foto: Vladimira Spindler