la-design

Moda se stalno mijenja, a često uključuje nešto tradicionalno predočeno u moderni look. No, to se ne odnosi samo na odjeću već i na – nakit. U svijetu nakita sve više inspiracije dolazi iz prošlih vremena i načina na koji se on nekada nosi, a uz dodatak modernoga i trendi stila.

 

Upravo su to doživjeli i šibenski botuni, nakit koji je dio hrvatske tradicije koja daleko seže. Nekada su ga nosili plemići i vojnici na svojim odorama, a i danas je zadržao taj uzvišeni ‘štih’. Nekada vrlo popularan nakit, zadnjih je godina sve više tražen u raznim izvedbama. Žene ga vole u obliku broša, prstena, privjeska, a posebice naušnica. Ako posjećujete ili vam dolaze strani gosti upravo su šibenski botuni nakit koji ćete im željeti pokloniti. Nabavite ih kod La Design, fora hrvatskog brenda s divnim nakitom.

 

Zanimljivo je znati da je 2007. godine, Hrvatska turistička zajednica botune je proglasila najoriginalnijim hrvatskim suvenirom. A pridjev ‘šibenski’ dodan je jer se ovaj nakit najčešće povezuje s područjem Šibenika. Tako se danas ovaj dašak Dalmacije rado nosi diljem Hrvatske i šire!

 

A kako ništa ne kaže ljeto kao more, pravo je vrijeme da nabavite svoj par naušnica sa šibenskim botunima. Podsjećat će vas na plemenite i hrabre vojnike koji nisu mogli ni zamisliti da ono što krasi njihovu odoru će jednoga dana krasiti brojne žene. Naušnice sa šibenskim botunima pružat će vam dašak luksuza i jedinstvenosti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli La Design (@ladesignjewelery)

Zbog svog upečatljivog dizajna lako se kombiniraju uz sve modne outfite i jednako su nosive kroz sva godišnja doba i prilike. Za opuštenu ljetnu zabavu ukrasite omiljenu haljinu parom visećih naušnica s botunima, a za poslovne ili svečanije prilike odaberite one decentnije. Brojne modele ovog i drugih tipova nakita nudi hrvatski brend La Design. Na njihovoj Facebook i Instagram stranici možete naći šibenske botune, čak i u kombinaciji s detaljima poput koralja. Svakako nas pratite jer vas uskoro darujemo ovim divnim nakitom!

 

Sretna dobitnica u darivanju objavljenom 24. srpnja je Ivana Janković Brmbota. Molimo dobitnicu da se javi u inbox:) Hvala svima na sudjelovanju!

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli La Design (@ladesignjewelery)