Zoran Stanko iz Ivanca za plaću od gotovo tisuću eura dva će tjedna ‘čuvati’ robotsku kosilicu dok ona sama kosi travu. Zoran, inače pasionirani alpinist, pobijedio je konkurenciju zahvaljujući izvrsnom poznavanju tehnologije robotske kosilice, ali i svom nenametljivom šarmu.

stanko2

Potpisivanjem ugovora u Zagrebu je počeo rad travopazitelja – posla koji su mnogi proglasili trenutno najboljim u Hrvatskoj. Privlačna plaća od 7.500 kuna za dva tjedna boravka na svježem zraku privukla je mnogo interesa čak i u regiji, ali za čuvanje Husqvarna robotske kosilice izabran je mogao biti samo jedan.

Nakon stotina prijava, u drugi krug natječaja pozvano je ukupno 13 najkreativnijih kandidata, među kojima i jedan pas, čija se prijava posebno svidjela menadžmentu tvrtke Drezga, koja zastupa Husqvarnu u Hrvatskoj.

  • Nažalost, pas i njegova vlasnica nisu došli na razgovor za posao, ali ono što je važno je da smo na kraju imali izvrsne finaliste. Između pet kandidata koje smo pozvali u finale, bilo je uistinu teško izabrati najboljeg jer je svaki bio poseban na svoj način. Ipak, Zoran je pokazao puno znanja o robotskoj kosilici, bio je izuzetno simpatičan i na kraju smo odlučili da je on naš travopazitelj – objasnila je Martina Drezga, direktorica tvrtke Drezga, koja zastupa Husqvarnu u Hrvatskoj.

Po struci diplomirani politolog i specijalist za vanjsku politiku i diplomaciju, Zoran Stanko je pasionirani alpinist iz Ivanca u Hrvatskom Zagorju. Unatoč ozbiljnim kvalifikacijama i velikom znanju, Zoran je pokazao da ima i puno smisla za humor, što mu je pomoglo dobiti posao.

  • Odmalena sam naučen da se prema dvorištima, travnjacima i voćnjacima treba odnositi s velikom pažnjom i brigom. Mrzim sušu, a volim kišu – mrzim krtice, a volim gliste. Prve igračke su mi bile flakserica i motorna kosilica. Smatram da bi gledanje trave kako raste trebalo postati olimpijska disciplina – s osmjehom je poručio sretni travopazitelj Zoran Stanko.

Gledanje trave kako raste uistinu je dio najboljeg posla u Hrvatskoj, jer travopazitelj nije osoba koja kosi travu, već to radi Husqvarna robotska kosilica. Travopazitelj će samo biti u blizini, promatrati kako kosilica radi te na društvenim mrežama i kroz interakciju s ljudima promovirati proizvod. Husqvarna robotske kosilica naime sama kosi površinu koja joj se zada, grickajući travu poput ovce, a kad joj se isprazni baterija inteligentna tehnologija sama čak odlazi i na punjač. Husqvarna Automower®, prva je originalna robotska kosilica, koja je neosporni predvodnik segmenta. Kako se radi o proizvodu koji u Hrvatskoj još nije prepoznat u mjeri u kojoj je u svijetu, Husqvarna se odlučila na ovaj neobičan oblik promocije.

Posao će travopazitelj obavljati na zagrebačkom Jarunu, od 29. lipnja do 12.srpnja, a osim uživo, čovjeka s najboljim poslom u Hrvatskoj možete pronaći i na Husqvarna društvenim mrežama – Husqvarna FB, Husqvarna Twitter i Husqvarna Instagram.