Anthony Horowitz nezaobilazan je dio britanske televizije, ali i književnosti već više od 20 godina. Ovog je puta pozornost usmjerio na adaptaciju svog romana „Nenapisana ubojstva“ iz 2016. za gledatelje ispred malih ekrana, premijerno dostupan na FOX Crime kanalu od četvrtka, 25. kolovoza u 22 sata.

Roman, kao i njegov nastavak, su pod jakim utjecajem Agathe Christie, s jasnim naklonom gospođi Marple, kao i Pündu koji podsjeća na Herculea Poirota, stoga je već sad jasno što se otprilike može očekivati u televizijskoj adaptaciji.

Ova intrigantna serija je „priča unutar priče“ koja obuhvaća dva vremenska razdoblja (1950-e i suvremenu Veliku Britaniju) s glumačkom postavom koja prikazuje više likova u različitim književnim dimenzijama. O adaptaciji knjige za televiziju, Horowitz je izjavio kako je „Nenapisana ubojstva“ njegov najuspješniji roman kojeg nije bilo lako prilagoditi no smatra da je „adaptacija rezultirala potpuno originalnom dramom koja će u jednakoj mjeri oduševiti i zavarati publiku”.

Radnja se vrti oko Susan Ryeland (Lesley Manville), urednice koja je dobila nedovršeni rukopis najnovijeg romana autora Alana Conwaya (Conleth Hill). Nakon njegove nejasne smrti, želi istražiti cijeli slučaj i saznati što se točno dogodilo, ne sluteći da se odgovor nalazi u posljednjem poglavlju Alanove knjige, poglavlju koje nedostaje.

Osim intrigantnog misterija koji je u centru priče, ljubitelje serija će razveseliti informacija da je u ulozi Alana Conwaya glumac Conleth Hill, koji je utjelovio lik Lorda Varysa, proračunatog i lukavog savjetodavca vladara.

Vjerujemo da mnogi vole kad njihovi omiljeni romani zažive na velikim ili nešto manjim ekranima. Ako je suditi po uspjehu televizijskih adaptacija ostalih poznatih detektiva, „Nenapisana ubojstva“ je na dobrom putu da postane još jedan kultni klasik.

Za napeti kolovoz gledajte „Nenapisana ubojstva“ na FOX Crime kanalu.