U nedjelju ne propustite ljubavnu priču koja se odigrava u Veneciji!

Još od Shakespeareove priče o Romeu i Juliji slabi smo na dramatične ljubavne priče koje nemaju uvijek sretan završetak. Zato danas donosimo preporuku za film „Ljubavnica Venecije“ koji se na FOX Movies kanalu emitira 26. veljače u 22:55.

Ako sa strane ostavimo naočigled nesretnu ljubavnu priču oko koje se vrti radnja, vidimo da se bavi i važnim temama poput uloge žena u venecijanskom društvu 16. stoljeća, patrijarhalnom okruženju te paradoksalnom viđenju kurtizana koje osuđuju, no ne mogu bez njih.

Veronica, koju je u filmu utjelovila Catherine McCormak, zaljubila se u Marca (Rufus Sewell), pripadnika visokog društva, kojem ona ne pripada i koje ju nikada ne bi prihvatilo. Osim toga, njezina obitelj očekuje da se uda za bogatog čovjeka koji će ju uzdržavati, što daje naslutiti da njihova veza nema sretnu budućnost. Znajući da ju sreća ne čeka s Marcom, majka joj predlaže da postane kurtizana kako bi si osigurala financijsku sigurnost i utjecaj u gradu. Nesretna ljubav jedna je od najstarijih i najčešćih tema u filmskoj i televizijskoj industriji. Takve su ljubavi kontroverzne i često u nama bude različite emocije, od poistovjećivanja s likovima do apsolutnog nerazumijevanja za njihove postupke.

Film koji je i danas relevantan zbog tema koje istražuje, otvorio je razgovor o problemima poput rodne nejednakosti, društvenog pritiska te borbe za individualnu slobodu. Osim toga, film prikazuje Veronicu kao složeni ženski lik koji prkosi stereotipima i očekivanjima. To ju čini inspiracijom mnogim ženama, ali i muškarcima jer oni koji su se sami suočili s diskriminacijom ili nejednakostima mogu se pronaći u likovima koji se bore protiv istih problema.

Gdje postoje teme društvenog pritiska tu su i raznoliki likovi. To može pomoći gledateljima da shvate različite perspektive i iskustva te da se izlože novim idejama i načinima razmišljanja. Filmovi koji se bave temama rodne nejednakosti i društvenog pritiska mogu pomoći gledateljima da razviju empatiju prema ljudima koji se suočavaju s diskriminacijom. Mogu razviti osjetljivost prema problemima drugih i shvatiti kako diskriminacija može utjecati na živote ljudi.

Uz autentičan prikaz Venecije iz tog razdoblja, uključujući i kulturu kurtizana, političke intrige i društvene pritiske, film „Ljubavnica Venecije“  ima prekrasnu i dinamičnu atmosferu, koja gledatelja uvlači u priču i održava ga zainteresiranim tijekom cijelog trajanja filma.

Ljubavnu dramu gledamo 26. veljače na FOX Movies kanalu.