Seboroični dermatitis ne utječe na sveukupno zdravlje pojedinca i nije zarazna bolest, ali može biti izrazito neugodna zbog nemogućnosti potpunog izlječenja.

18. siječanj 2024.  Seboroični dermatitis ne utječe na sveukupno zdravlje pojedinca i nije zarazna bolest, ali može biti izrazito neugodna pojava zbog nemogućnosti potpunog izlječenja. To je kronična upala kože koju karakterizira crvenilo kože, ljuštenje kože i perutanje kože na zahvaćenom području.

Iako se točan uzrok seboreje ne zna, smatra se kako na razvoj bolesti utječu genetsko nasljeđe i hormoni, a na pogoršanje bolesti utječe emocionalni stres i klima, odnosno zimi često dolazi do pogoršanja seboreje.

Kelual DS linija

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ducray France (@ducray.france)

Kelual DS linija primjenjuje se kao potporna njega osobama sklonim seboroičnom  dermatitisu. Uključuje proizvode za teže oblike prhuti vlasišta te proizvode za higijenu i njegu ljuskavih i nadraženih stanja kože lica i tijela

Kelual DS tretman šampon preporučuje se kod ponavljajućih oblika prhuti, što uključuje crvenilo vlasišta i intenzivan svrbež ili kao potporna njega vlasišta sklonog seboroičnom dermatitisu (SD). Ciklopiroksolamin i Pirokton olamin djeluju u kombinaciji za optimalnu učinkovitost protiv Malassezia gljivice, zaustavljajući njezino širenje. Svrbež je umiren od prve uporabe, umiruje crvenilo i dugotrajno uklanja prhut. Učinkovitost dokazana tijekom 8 tjedana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ducray Italia (@ducray.italia)

Kelual DS pjenušavi gel za lice i tijelo čisti, pročišćava i umiruje nadraženu kožu s crvenilom i ljuskama, dok Kelual DS umirujuća krema smanjuje ljuskanje i umiruje nadraženu kožu na masnim predjelima na  licu, rubu nosa, obrvama i rubu vlasišta.

Gore navedeni proizvodi iz Kelual DS linije proizvoda mogu se koristiti od navršene 12.godine života.

Linija sadrži i Kelual emulziju za tretman tjemenice i ljuskavih stanja kože kod dojenčadi.

Sve Ducray proizvode pronađite u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ducray Italia (@ducray.italia)