Svečanom otvorenju nazočili su, između ostalih i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, bivši hrvatski nogometni reprezentativac Vedran Ćorluka te izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Goran Perkovac

21. 4. 2023. – Uz brojna poznata lica iz svijeta sporta i javnog života te predstavnike poslovne zajednice jučer je ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu ceremonijalnim startom označen početak ovogodišnjeg WRC Croatia Rallyja.

Riječ je o jednoj od najvećih sportskih manifestacija u Hrvatskoj koju će po najavama i predviđanjima ove godine uživo pratiti više od 500.000 navijača iz Europe i svijeta, a desetine milijuna rally zaljubljenika putem izravnih TV prijenosa u 166 zemalja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vedran Ćorluka (@corlukav05_14)

Svečanom otvorenju nazočili su, između ostalih i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, Državni tajnici u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak i Josip Pavić, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, bivši hrvatski nogometni reprezentativac Vedran Ćorluka, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Goran Perkovac, bivši hrvatski vaterpolist Dubravko Šimenc te bivši hrvatski plivač Aleksej Puninski.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dubravko Šimenc (@dudo_simenc)

Vedran Ćorluka, osvajač srebrne medalje na FIFA Svjetskom nogometnom prvenstvu 2018. i brončanog odličja na FIFA Svjetskom nogometnom prvenstvu 2022. u ulozi pomoćnika izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića bio je jedan od startera na svečanom otvorenju WRC Croatia Rallyja 2023.

“Iznimno mi je drago da se upoznajem s ovim za mene novim sportom i mogu reći da se polako zaljubljujem. Sigurno ću popratiti natjecanje, ako mi obaveze dopuste, doći ću i na brzinske ispite“, izjavio je poznati nogometaš Vedran Ćorluka.

Za važne bodove u poretku Svjetskog prvenstva na WRC Croatia Rallyju bore se 54 najbolje svjetske rally posade u automobilima čija se vrijednost procjenjuje na više od nevjerojatnih 12 milijuna eura. Utrka u Hrvatskoj jedna je od rijetkih među svim svjetskim WRC utrkama koje se voze na asfaltu što ju čini iznimno atraktivnom i izazovnom za vozače, ali i za publiku.