Usudila sam se isprobati i to malo čudo 21. stoljeća.

Pretpostavljam da mnoge cure, žene znaju o čemu se ovdje zapravo radi. One koje ne znaju, da Vas upoznam. Lily Cup=menstrualna čašica, ultra-mekana, za višekratnu uporabu, izrađena od 100% hipoalergenskog medicinskog silikona i potpuno sigurna. Čašica menstrualnu tekućinu ne apsorbira, već skuplja, i čini to čak 12 sati, bez straha od infekcije.

Odvažila sam se riskirati 200 kn i kupiti je.

Naravno, prije toga pročitala sam hrpu recenzija, foruma, pregledala pola youtube-a da vidim kako se to stavlja, vadi i na koji način funkcionira. Devedest posto stvari koje sam vidjela ili pročitala bilo je pozitivno.

Jedva čekam da je isprobam, rekla sam čim sam izašla iz trgovine, na što je moj suprug zakolutao očima. Ne želim dalje komentirati.

Prvi dan, iskuhala sam je u kipućoj vodi pet minuta. Oprala ruke, uzela poseban ručnik samo za sebe i avantura počinje.

Moram napomenuti da sam kupila i lubrikant na bazi vode. Svima jasno? Ajmo dalje.

Uz čašicu dobila sam i uputstva koja su vrlo jednostavna. Stavljanje je prošlo bez problema, jer iako izgleda nekako veliko, i čvrsto, zapravo je vrlo nježna, napravljena od medicinskog silikona i vrlo mekana. Nakon umetanja, više je nisam osjetila što mi je bilo zanimljivo. Jedina stvar koja me zasmetala je njena, kako da to nazovem, ručica, držač…ali on se da skratiti, pa to neću ni spominjati.

Prvi dan prošao super.

Noć, odlična. Nema straha da ću negdje procuriti i probuditi se sa krvavom mrljom ispod sebe. A najbolje od svega, nije mi bilo vruće, i nisam osjetila apsolutno nikakav miris. Milina….

Drugi dan…kako ga ja nazivam dan D. Nekad užas i katastrofa, totalni masakr!

Eh da, drugi dan imala sam jedno loše stavljanje kad je pored čašice lagano procurilo, ali to sam brzo riješila.

Naravno, svaki dan koristila sam i dnevni uložak, onako, za svaki slučaj.

Mogu Vam reći, ako niste gadljive, jer kad se čašica izvadi, mora se isprazniti, isprati i vratiti nazad, preporučam Vam je svakako.

Također, moram napomenuti da smo se družile i na bazenu i bilo nam je super.

Nekad sam se uz uporabu tampona bojala da ću ostaviti crveni trag za sobom, na mogu privući gomilu morskih pasa, svakih pet minuta pogled mi je bio uperen u međunožje, za slučaj da se ne bi pojavio crveni trag. Ovako, uživala sam u opuštenom plivanju, sunčanju, druženju sa djecom i suprugom bez ikakvog straha.

Uglavnom, družile smo se dobrih 5 dana i noći, bilo je zabavno, malo zabrinjavajuće, ali i opuštajuće. Nema više onih velikih pelena, nema neugodnih mirisa, upaljene kože od vrućine, opreznog spavanja, duplih gaćica…Cure, žene, ovo je super.

Ako još niste, svakako guglajte, youtubajte, pročitajte o čemu se radi, jer Lily Cup je mala revolucija za velike stvari.

A.Z.