Sasvim je normalno, u nekim situacijama sebe staviti na prvo mjesto, no što kada to postane opsesija? A što kada je to njegova opsesija, te kada od njega očekujemo da bude uz nas kada nam je potreban?

Kod narcisoidnih osoba podršku, suosjećanje teško je dobiti. Takve osobe okrenute su sebi, svojim željama, osjećajima i potrebama, no na vama je da takvu osobu prepoznate na vrijeme, i spasite svoje živce.

Kako prepoznati narcisoidnu bitangu, donosimo u nastavku.

1. On i njegove želje su najvažnije. Svatko od nas ima svoje snove i želje koje se trudimo ostvariti. Ponekad ih stavimo sa strane kako bismo pomogli nekome drugome, no kod narcisoidnih osoba to nije slučaj. On ne gleda druge, već samo i isključivo sebe. Ako se ipak nađe na putu njihovih želja te se one ne ostvare u željenom roku, postaju depresivni. Prepoznajte ga po glavi među oblacima!!

2. Ulažete i dajete, no ne dobivate ništa. Trudite se, ulažete u vezu sve što možete, no njegova hladnoća je još uvijek prisutna. Ne uzvraća čak ni na najljepše stvari koje mu pružite, izgovorite ili date. Također, ukoliko mu date do znanja da se vaši planovi ne podudaraju, ostaje hlada i nezainteresiran. Ipak, on će svoj plan sprovesti u djelo, sa vama ili bez vas. Prepoznajte ga po hladnoći.

3. Kontrola. Sasvim je normalna posesivnost pa čak i mala doza ljubomore u vezi. No kada to prelazi granice, morate znati da nešto nije u redu. Prekomjerna posesivnost i kontrola nad vašim životom itekako je kobna za vezu. Kod takvih ljudi sasvim je normalno da žele, i moraju biti centar vašeg svemira, pa makar pritom iskorištavali svog partnera. Prepoznajte ga po kontroliranju vas samih.

4. Karijera na vrhuncu, uvijek! Ponašanje na njegovom poslu također vam može biti pokazatelj njegove narcisoidnosti. Ako se tek zaposlio, te već nakon tjedan dana misli kako je upravo on zaslužio povišicu pa čak i promaknuće, te kako baš on sna apsolutno sve što se u firmi radi, mora vam biti jasno da je potpuno opsjednut samim sobom. Bježite!

5. Upravo je on najzanimljiviji. Svi ponekad pričamo lovačke priče i pomalo preuveličavamo, no upravo on to radi preko svih granica. Uz to, njegove priče, doživljaji i iskustva uvijek su najinteresantnije. Prepoznajte ga po ribičkim pričama.

6. U krevetu je najvažniji.Posljednje i ne nimalo važno, seks. Ako ni malo ne misli na vas i vaše zadovoljstvo, i ako ste previdjeli prvih pet znakova, ovo je onaj konačan i najvažniji. Ako u krevetu misli samo na sebe, jasno vam je da tog mangupa treba zaobići u širokom krugu.

Ana-Marija Karakaš