TV1000 Balkan će u rujnu obradovati svoje gledatelje filmovima sa zvijezdama popa. Neke su zvijezde bezgranično talentirane. To potvrđuju i filmovi u kojemu se pojavljuju slavni glazbenici koji uz filmove snimaju i glazbene albume te odlaze na duge svjetske turneje. Pogledajte ih na programu TV1000 Balkan 24. i 25. rujna!

David Bowie

Labirint, 1986.

Goblinski kralj Jareth živi u magičnom kraljevstvu. Jednoga dana djevojka Sarah tijekom svađe poželi da goblini otmu njezina mlađeg brata. Jareth ga odvuče u svoj dvorac, a Sarah ga uspijeva slijediti. Morat će pronaći izlaz iz začaranog labirinta kako bi spasila brata i vratila se kući.

Nakon što su osmislili jezovitog i zanimljivog Jaretha, autori jednog od najboljih holivudskih filmova za djecu iz 1980-ih godina zaključili su ga bi tu ulogu trebao tumačiti neki slavni glazbenik: Prince, Michael Jackson, Mick Jagger, David Bowie ili Sting. Naposljetku je ulogu dobio Bowie, jedan od najvećih glazbenika osamdesetih godina, koji je u filmu sudjelovao kao glumac i pjevač. Izvodi nekoliko pjesama: Magic Dance, As the World Falls Down i Within You.

Sting

Lopovi, ubojice i dvije nabijene puške, 1998.

Četvorica prijatelja – Eddy, Tom, Soap i Bacon – prikupe sto tisuća funti da bi zaradili na kartanju. Tko bi mogao i pomisliti da će nesretni kockar Eddy ne samo izgubiti novac, nego se i zadužiti za pola milijuna? Imaju samo tjedan dana da riješe problem. Stoga naši junaci donose krajnje očajničku odluku.

Ova kultna kriminalistička komedija devedesetih donijela je svjetsku slavu redatelju Guyu Ritchieju. Istovremeno je to bio i filmski debi za većinu glumaca, uključujući Jasona Stathama i Vinnieja Jonesa. Britanski glazbenik Sting nesumnjivo je bio najslavniji među svima koji se pojavljuju u filmu. Njegova uloga JD-ja, vlasnika bara i Eddiejeva oca, bila je jednostavna, ali vrlo ekspresivna.

Snoop Dogg

Starsky i Hutch, 2004.

Šef lokalne policije odluči spojiti dvojicu policajaca koji mu zadaju glavobolje: detektive Starskog i Hutcha. Uvijek su u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu i ništa im ne ide od ruke, ali očekuje da će zajednički odraditi vrhunski posao te ih šalje na gradske ulice. Što bi uopće moglo poći po zlu?

Jednu od sporednih uloga – doušnika Huggy Beara – tumači poznati američki reper Snoop Dogg. Kao što je i sam rekao, za Snoopa je bilo ostvarenje snova glumiti Huggy Beara nakon što ga je u seriji iz sedamdesetih glumio Antonio Fargas. Ekipa nije uspijevala pronaći primjerak klasičnog Lincolna iz 1976. godine kakav je korišten u seriji. Snoop je doznao za to i rekao da ima automobil vrlo sličan tom modelu. To je automobil koji ćete vidjeti u filmu.

André 3000

Četiri brata, 2005.

Ovo je priča o četvorici braće iz Detroita koji su posvojeni kao tinejdžeri. Puno godina poslije susreću se na majčinu sprovodu i odlučuju se osvetiti za njezinu smrt.

U filmu glumi André Benjamin, poznatiji kao André 3000, iz slavnog hip-hop dvojca Outkast. Taj pjevač glumi brata po imenu Jeremiah. Nakon manjih sporednih uloga u drugim filmovima, André se pokazao izvrsnim glumcem sa sjajnim dramskim sposobnostima. Njegov je lik najzreliji i najuravnoteženiji među braćom, ali i on uspijeva upasti u nevolje.

Beyoncé

Austin Powers u Goldmemberu, 2002.

Dr. Evil želi otputovati u 1975. godinu i vratiti saveznika, zlikovca po imenu Goldmember. Ali britanska obavještajna služba pokušava poremetiti njegove lukave planove. Austin Powers putuje u disco doba kako bi porazio Goldmembera.

Ova parodija filmova o superšpijunu Jamesu Bondu donosi i prvu značajniju filmsku ulogu za Beyoncé, jednu od najpopularnijih pjevačica našega doba. Glumi agenticu FBI-a Foxxy Cleopatru, koja se pretvara da je disco pjevačica kako bi zajedno s Austinom pronašla Goldmembera. Posve nevjerojatno za to vrijeme, Beyoncé je zatražila da promijene plakat za film. Rekla je: „Prikazali ste me previše mršavom. To nisam ja.“

Justin Timberlake

Društvena mreža, 2010.

Radnja filma temelji se na istinskim događajima vezanim uz Marka Zuckerberga i osnivanje Facebooka. Radnja kreće kad harvardski student Zuckerberg dođe na ideju otvaranja internetskih stranica koje bi omogućile ocjenjivanje izgleda studentica. Godinama poslije, njegov studentski projekt prerasta u društvenu mrežu koja povezuje cijeli svijet.

Justin Timberlake je u filmu glumio poduzetnika Seana Parkera, koji je dao velik doprinos razvoju Facebooka. Za tu je ulogu izgubio oko sedam kilograma kako bi djelovao mlađe i bio sličniji svojem liku. Zanimljivo je što u jednoj od scena možemo čuti pjesmu slavnog boy-banda NSYNC, čiji je Timberlake bio član.

Taylor Swift

Dan zaljubljenih, 2010.

Radnja filma smještena je u Los Angeles. Jedan od likova odlučuje zaprositi osobu koju voli. Drugi održava zabavu za one koji preziru 14. veljače. A treći intervjuira stanovnike grada te ih ispituje o njihovom mišljenju o Valentinovu. Ljubav zbližava romantičnu mladež, starije osobe i djecu, dugogodišnje prijatelje i susretljive strance.

U ovom filmu, Taylor Swift spaja dva svoja talenta: glumu i glazbu. Pogledajte njezinu glumačku izvedbu i poslušajte pjesmu „Today Was A Fairytale“, koju je snimila za film.

Ove i druge filmove pogledajte u rujnu na programu TV1000 Balkan!