Po dolasku s mora obično kreće obnova organizma iznutra i izvana, a jedan od prijedloga je obnova s termalnom voda za koju kažu da je izvor života.

terme

Termalna voda pozitivno utječe na naše zdravlje i vitalnost! Iako se u zadnje vrijeme najčešće spominje u kontekstu stabilizacije oštećene epidermalne kožne barijere i kod svakodnevne njege kože, termalna voda ima mnogo drugih blagodati poznatih još iz antičkih vremena.

Popularne slovenske terme Terme Olimia smještene u mjestu Podčetrtek, sat vremena od Zagreba podignute su upravo na jednom takvom termalnom izvoru. Termalna voda Terme Olimia priznato je prirodno ljekovito sredstvo, a posebna je i po tome što je pitka.

Ljekovite odlike ove termalne vode potvrđuju se desetljećima i koriste u terapeutske svrhe i prilikom liječenja. Dolazi s dubine od 520 metara, izvire na području kampa Natura i Termalnoga parka Aqualuna, a na zdravlje utječe tako što:

  • Smanjuje napetost mišića, povećava gipkost i grubu mišićnu snagu, te ublažava bolove.
  • Popravlja prokrvljenost tijela, ubrzava metabolizam i izlučivanje toksina.
  • Djeluje protuupalno i štiti od bakterija.
  • Na kožu djeluje blagotvorno, prije svega kod kroničnih kožnih bolesti.
  • Plivanje u termalnoj vodi opušta endorfine – hormone sreće.

Voda – prirodno ljekovito sredstvo

Prirodno ljekovito sredstvo Terma Olimia je blago radioaktivna termalna voda s temperaturom od 30 do 37 °C, koja sadrži magnezij, kalcij i hidrogen-karbonate. Na izvoru postiže temperaturu od 24° do 44° C. Temperatura u bazenima (Orhidelia, Termalija, hotel Breza, Aqualuna) postiže se miješanjem vode iz pojedinih izvora.

Tijekom istraživanja bioloških učinaka termalne vode na institutu Bion ustanovljeno je da termalna voda ima odlično biopolje (stabilno, povezujuće i vitalizirajuće). Upravo to biopolje zaslužno je za brojne učinke koje ima termalna voda.

Revitalizira izvana i iznutra

Uz kupanje u bazenima, Terme Olimia gostima nudi i popularne individualne kupke u termalnoj vodi, kupke pomoću dizala, biserne kupke uz dodatak ljekovitog bilja, s prirodnim ekstraktom hrastove kore, podvodne masaže, kao i inhalacije pogodne za alergičare i sve osobe koje žive u gradu.

terme2U Termama Olimia goste potiču i na ispijanje termalne vode, jer ona zbog specifične, niske vrijednosti minerala, dodatno pomaže kod čišćenja organizma. Svakog gosta koji odsjedne u Termama Olimia u sobi će tradicionalno dočekati i boca svježe, izvorne termalne vode.