Nakon niza uspješnih uloga u komedijama i drami, Queen Latifah se vratila u akcijski žanr. Jedna od najpoznatijih i najuspješnijih afroameričkih glumica u Hollywoodu, ulogom u seriji „Pravednik“ privukla je mnogo pažnje, a zašto je to tako saznat ćemo kroz treću sezonu koju pratimo od 2. ožujka u 22 sata na FOX kanalu.

Queen Latifah glumi lik Robin McCall, bivše agentice CIA koja je ostavila svoj posao kako bi se posvetila svojoj obitelji. No, kada se njezina obitelj nađe u opasnosti, Robin se vraća u akciju kako bi ih zaštitila. Koristi svoje vještine i iskustvo da bi pomogla ljudima u nevolji, bilo da se radi o žrtvama zločina ili nepravde u društvu.

Pokazujući svoje akcijske vještine i sposobnost da iznese kompleksnu ulogu, Queen Latifah je sjajno utjelovila Robin McCall. Njezin lik je složen, istovremeno pokazujući ranjivost i snagu. Kroz lik Robin McCall, Queen Latifah predstavlja snažnu, inteligentnu i neustrašivu ženu koja se ne boji suočiti se s bilo kojim izazovom.

Osim što se na velika vrata pojavila u akcijskom žanru, Queen Latifah je također postala izvršna producentica serije, što joj je omogućilo da utječe na razvoj priče i likova u seriji. Glumica nikad nije skrivala zadovoljstvo što ima ovu ulogu u seriji jer kako sama kaže, to joj pruža mogućnost da stvara likove koji će utjecati na publiku.

Serija također ima bogatu i raznoliku glumačku postavu, što je rijetko za serije ovog žanra. Tu su Lorraine Toussaint, Adam Goldberg, Chris Noth, a svi oni donose jedinstvene talente i vještine, stvarajući dinamičan i zanimljiv tempo. Osim toga, serija obrađuje različita društvena pitanja, poput siromaštva, rasizma i nejednakosti u društvu. Kroz priče o žrtvama zločina i nepravdi, serija se bavi tim pitanjima i ukazuje na važnost borbe protiv njih. Queen Latifah je izrazila da se nada kako će serija pomoći u širenju svijesti o važnim pitanjima i potaknuti promjene u društvu

Omiljeni ženski lik gledamo na FOX kanalu, četvrtkom od 22 sata.