Stigao je novi roman Elene Ferrante Lažljivi život odraslih u prijevodu Ane Badurine. Fascinantna, moćna priča o odrastanju, bez ikakve sumnje jedna od najiščekivanijih knjiga godine, istodobno je objavljena u 28 zemalja.

Napulj ranih 90-ih dvadesetog stoljeća.
Giovanna je jedinica u obitelji situiranih srednjoškolskih profesora. Djevojčica koja ulazi u pubertet i koja se mijenja, a njezino lijepo lice, barem kako misli njezin otac, postaje ružno, nalik na ono njezine tete Vittorije. Mijenja li se Giovanna doista? Pretvara li se u svoju tetu, ženu koju jedva poznaje, ali koju njezini majka i otac očito preziru? Postoji li negdje zrcalo u kojem može vidjeti kakva je doista?
Giovanna traga za odgovorima u bogatom i siromašnom Napulju prelazeći nevidljive, ali teško propusne granice…
Lažljivi život odraslih – u sjajnom prijevodu Ane Badurine – fascinantna je, moćna priča oodrastanju, novo remek-djelo jedne od omiljenih i najhvaljenijih autorica svijeta.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Stiglaaaa je!!!! Napulj ranih 90-tih godina dvadesetog stoljeća. Giovanna je jedinica u obitelji situiranih srednjoškolskih profesora. Djevojčica ulazi u pubertet, mijenja se, a njezino lijepuškasto lice postaje ružno – barem tako misli njezin tata. Mijenja li se Giovanna doista? Pretvara li se u svoju tetu Vittoriju? Ženu koju jedva poznaje a koju njeini tata i mama preziru? Postoji li negdje zrcalo u kojem može vidjeti kakva je doista? Giovanna traga za odgovorima u bogatom i siromašnom Napulju prelazeći nevidljive i teško propusne granice… Ovo je moćna priča o odrastanju u kojoj ce se naći mnoge žene! Suvremeno, važno i istinito! ❤️ . . #citajknjigu #knjige #volimčitati #dobreknjige #ferrantezauvijek #ferrantefever #lovebooks #lovereading #ljeto2020 #summervibes #summerreading

Objavu dijeli Alis Marić Booklover&Traveler (@citaj_knjigu)

Elena Ferrante iznova je stvorila ne samo priču već cijeli svijet. Il Libraio
Suvremeno, važno, istinito. The Telegraph
U priči u kojoj se istine neprestano otkrivaju i opovrgavaju, a likovi u podjednakoj mjeri bude ljubav i mržnju, glas Elene Ferrante istodobno smiruje, uznemirava, hipnotizira. La Stampa

Elena Ferrante umjetničko je ime talijanske spisateljice čiji identitet nije poznat javnosti jer ga taji još od objave svojeg prvog romana Mučna ljubav 1992. O tome tko stoji iza pseudonima, ne zna se mnogo, ali ono što je sigurno jest da je riječ o osobi koju vodeći svjetski kritičari i teoretičari smatraju jednim od najvažnijih imena suvremene svjetske književnosti.
Na hrvatskom su dosad objavljeni prijevodi njezinih romana Dani zaborava i Mučna ljubav te tetralogije koju čine romani: Genijalna prijateljica, Priča o novom prezimenu, Priča o onima koji bježe i onima koji ostaju te Priča o izgubljenoj djevojčici, a koja joj je donijela i svjetsku slavu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

I Natalie Portman upravo čita Ferrante. ❤️ #Repost @natalieportman with @make_repost ・・・ Elena Ferrante’s writing is ferocious and brutally honest and totally addictive. Her Neapolitan series and Days of Abandonment are among my favorite books ever— the kind of books you’re sad to finish because you feel so connected to the characters and their experiences. So the release of her newest book, The Lying Life of Adults, is a high point in my life right now and I’m so excited to get into the story of a teenager grappling with her family history. Read with me and let me know your thoughts? #septbookpick #nataliesbookclub #elenaferrante #ferrantezauvijek #lažljiviživotodraslih #čitamčitamsve #citamcitamsve #profil_knjiga

Objavu dijeli Profil knjiga (@profil_knjiga)