essence i Catrice vjeruju da samo oni brendovi koji izbjegavaju iscrpljivanje prirodnih resursa I sudjeluju u održavanju ekološke ravnoteže mogu biti dugoročno uspješni.

U subotu, 12. lipnja 2021. godine, održana je AKCIJA ČIŠĆENJA UVALA NA OTOKU SILBI u kojoj su se uvale Papranica i Lojišće čistile od plastike i naplavina koje su tijekom zime zagadile silbensku obalu. Akciji su prisustvovali I članovi tvrtke VM2 cosmetics u sklopu društvenog doprinosa koji je važan stup brendova essence I Catrice. Cilj brendova I inače je imati pozitivan utjecaj, a ono najvažnije je proizvodnja 100% bezopasnih proizvoda najviše kvalitete kao i posvećenost okolišu kako bi ga zaštitili i sačuvali za buduće generacije.

Zbog toga su prvi birani od strane kupaca te prepoznati kao proizvodi najbolje kvalitete po najboljoj cijeni.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli croatia_life_and_more (@croatia_life_and_more)

Na otoku Silba nema niti jednog automobila to je jedan i od razloga zašto je otok Silba eko otok kao i  zbog svoje jednostavnosti života, divne netaknute očuvane prirode i kristalno čistog mora. Akciju su podržali Turistička zajednica mjesta Silba, Društvo za zaštitu prirodne i kulturne baštine otoka Silbe, Društvo istraživača mora 20 000 milja, SEA Silba Environment Art i inicijativa SILBA VIBRA. S ciljem podizanja svijesti o važnosti očuvanja okoliša kako mještanima tako i  budućim posjetiteljima.

U sklopu akcije prikupilo se nekoliko desetaka vreća za smeće od 120l čiji je sadržaj bio uglavnom naplavni otpad. Sudionici akcije uočili su da se u uvalama nalazi nebrojeno puno mikroplastike, sitnih čestica raspadnutih plastičnih predmeta koji se ne mogu ukloniti, ali i nebrojeno puno plastičnih čepova te drugih plastičnih predmeta.

Čestice mikroplastike su čvrste, nerazgradive čestice koje su manje od pet milimetara. Sastavni su dio brojne kozmetike i njege te se probijaju u kanalizacijski sustav tijekom ispiranja, odatle teku u oceane I putem hrane pronađu svoj put natrag u ljudsko tijelo. Zbog toga essence I Catrice ne koriste mikroplastične čestice u bilo kojem od sastojaka proizvoda koji se ispiru. Sve to u cilju da bi se osiguralo da se prirodni resursi dugoročno pažljivo ekološki koriste. Trenutno oko dvije trećine ukupnog otpada od essence I Catrice ambalaže se reciklira te se u essence-u I Catrice-u obvezuju smanjiti emisiju CO2. Brend essence upravo je lansirao nova Extreme Shine sjajila za usne koja su CO2 neutralna I doprinose zaštiti klime.

Proizvodi essence i Catrice nikada nisu bili testirani na životinjama, a uz to brinu I za održivi uzgoj i zaštitu lokalnih ekosustava kao što je kod upotrebe palminog ulja te su dio međuindustrijske inicijative Responsible Mica Initiative koja okuplja sve uključene sektore kako bi se postiglo brže i sveobuhvatnije poboljšanje sustava dolaženja do MICA sirovine koja je  prirodno svjetlucava i najvažnija baza materijala za efektne pigmente u dekorativnoj kozmetici, a koja se kopa u teškim uvjetima.

Slijedite i vi pojam održivog razvoja, kao razvoja koji zadovoljava potrebe današnjice, a pritom ne ugrožava potrebe budućih generacija.

Bravo essence I Catrice!

Proudly People & Planet friendly!