Ljetna vrućina je uzela zamah i dok sunce peče, a asfalt se topi, vrijeme je za osvježavajući povjetarac! Ali prije nego što počnete tragati za oazama hladovine, pročitajte ovo! Otkrijte kako strategijski raspoređeni ventilatori mogu pretvoriti vašu vruću stvarnost u hladovinu, a da pritom štedite energiju i dižete nivo vaše coolness igre.

Umjesto da tražite utjehu u frižiderima, donosimo par savjeta kako da pretvorite svoj dom u hram hladovine.

Iako ventilatori ne stvaraju ‘čarobnu’ hladovinu, oni mogu biti koristan način da se osjećate hladnije i ugodnije u vrućim danima jer stvarajući struju zraka koji se kreće prema nama, donosi nam osjećaj povjetarca te se osjećamo hladnije i ugodnije.

Bitno je znati i postaviti ventilatore za maksimalan efekt hlađenja. Jedan ventilator možete postaviti ispred otvorenog prozora, a drugi na suprotnoj strani sobe. To će stvoriti protok zraka kroz sobu. Posebno učinkovito u sobama s visokim stropovima je postavljanje ventilatora na stropove ili zidove kako biste usmjerili zrak prema dolje. Također je dobra ideja da iskoristite kutove i da ih postavite u kutove sobe kako biste usmjerili zrak u dva smjera.

Cool trik za još veću efikasnost! Iskreno valja probati! Postavite posudu s ledom ispred ventilatora kako biste ohladili zrak koji puše na vas.

Gdje potražiti utjehu u vrućim danima? Naravno, Pevex je naš prvi i najbolji izbor jer provjereno imaju najbogatiju ponudu i djelatnike koji će vrlo rado pomoći stručnim savjetom za savršeno ljetno rješenje.