Linija anti-age proizvoda iz ISDIN laboratorija okupljeni su pod zajedničkim imenom ISDINCEUTICS. ISDIN je osmislio 2 različite ampule s Vitaminom C, ampulu za dan i ampulu za noć, jer naša koža nema istu funkciju preko dana i preko noći, pa isto tako treba i drugačije sastojke za dan i za noć.

A evo i zašto je Vitamin C miljenik kozmetičke industrije!

Osim što je odličan antioksidans, vitamin C ima brojna druga svojstva koja su odlična za kožu. Ako niste znali povezan je i s proizvodnjom kolagena. Nakon 20te godine starosti proizvodnja kolagena svake godine opada za 1%. Ne čini se puno ali ako razmislite, s 40 godina u koži ćemo imati 20% manje kolagena nego što smo imali s 20 godina. Zato je odlično poticati vlastitu proizvodnju kolagen a Vitamin C Vam u tome pomaže.. Uz to ima protuupalno djelovanje i izbjeljuje i ujednačava ten kod pigmentacijskih mrlja. Ukoliko vaša koža izgleda umorno i sivo, vitamin C vratit će tu blistavost kože. Zaista odlično, zar ne?

Ipak da bi bio djelotvoran, ima par stvari koje moramo znati o vitaminu C. Najvažnija je vjerojatno činjenica da Vitamin C vrlo brzo oksidira sa zrakom. Otvoreni proizvod s vitaminom C nakon nekog vremena neće više tako dobro djelovati upravo zbog te oksidacije. Tako da je vrlo, vrlo važno da proizvod nakon otvaranja čim prije završi na koži. Postoji jedan format pakiranja koji je idealan za to, a po kojem je ISDIN izrazito poznat a to su – AMPULE!

Zašto Vitamin C u ampulama?

Svaki put kad otvorimo ampulu s vitaminom C znamo da je proizvod koncentriran i da svježi vitamin C ulazi u našu kožu. I kad me ljudi znaju pitati zašto baš ampule, a ne serum u bočici, ovo je moj najveći razlog. Svaka ISDIN ampula ima zagarantiranu stabilnost 48 sati i dovoljno proizvoda za 3 nanošenja. Dakle prvo nanošenje odmah nakon otvaranja, drugo nanošenje za 24 sata i treće za 48 sati. Količina je dovoljna za cijelo lice, vrat i dekolte. Nama čak ostane i za ruke koje isto tako prve stare.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli ISDIN Hrvatska (@isdin.hrvatska)

ISDIN Dnevne ampule: Isdinceutics Flavo-C Ultraglican

Preko dana nas koža štiti od vanjskih utjecaja i sprječava gubitak vlage. Zbog toga dnevna ampula uz Vitamin C sadrži i hijaluronsku kiselinu koja na sebe izvrsno veže vodu. A preko noći, kad svi drugi organi u našem tijelu idu „na spavanje“ koža tek kreće na posao. Prva 4 sata našeg sna koža se detoksificira, a iduća 4 sata sna se regenerira, odnosno stvara nove stanice. Zbog toga nije slučajno kad kažemo da nam je beauty sleep važan za kožu. Cijena Isdinceutics Flavo-C Ultraglican 30 ampula x 2ml: 288,75kn

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sophia.hr (@sophia.hrvatska)

ISDIN Noćne ampule: Isdinceutics Flavo-C Melatonin

Noćna ampula, uz Vitamin C, sadrži 2 inovativna sastojka. Prvi sastojak je VitA tehnologija a radi se o prirodnom ekstraktu kojeg nazivaju biljni retinol, zbog svog djelovanja sličnom retinolu. VitA ima isti učinak kao retinol ali bez nadražujuće djelovanje i zbog toga ga mogu koristiti svi tipovi kože bez zabrinutosti od reakcije. Drugi sastojak noćne ampule je zaista inovativan i rijetko ga susrećemo u kozmetičkim proizvodima a radi se o melatoninu. Melatonin je dobro poznat kao hormon spavanja koji regulira naš ciklus budnosti i sna, a manje poznata je njegova uloga u anti age-u. On u noćnim ampulama ima ulogu indirektnog antioksidansa, što znači da sam po sebi nije antioksidans ali pozitivno utječe na antioksidanse. ISDIN je u Španjolskoj bio prvi brend koji je uvrstio melatonin u svoj sastav a i danas smo jedni od svjetskih pionira po pitanju melatonina i njegove primjene u kozmetici.

Cijena Isdinceutics Flavo-C Melatonin 30 ampula x 2ml: 374,63kn

ISDIN Dnevne i noćne ampule za 30 dana: Isdinceutics Flavo-C Pack Day & Night

Za one koje se odluče za ampule, preporuča se započeti s formatom pakiranja od 10 dnevnih i 10 noćnih ampula, što je rutina dovoljna za mjesec dana obzirom da svaka ampula traje 3 dana. Prednost ovog pakiranja je što zapravo dobivate 2 različita proizvoda s vitaminom C i koža raznovrsniju njegu. Mjesec dana je dobar period i za vidljive rezultate!

Cijena Isdinceutics Flavo-C Pack Day & Night 10 + 10 ampula x 2ml: 262,50kn

Vitamin C i sunce

Još jedna važna stvar koju moramo znati o vitaminu C je njegov odnos sa suncem. Vrlo često čujemo kako vitamin C ne smijemo koristiti tokom ljetnih mjeseci jer reagira sa suncem, no to je velika zabluda. Da, istina je da moramo pripaziti kako se izlažemo suncu nakon korištenja vitamina C ali samo iz razloga što će sunce će smanjiti djelotvornost vitamina C te on neće tako dobro djelovati. Međutim, sunce neće izazvati nikakve reakcije na koži ukoliko dođe u doticaj s vitaminom C. Dapače, tokom ljetnih mjeseci baš se i preporuča korištenje vitamina C obzirom da su nam zbog pojačanog izlaganja UV zrakama potrebni antioksidansi. Zato se uvijek uz vitamin C preporuča i visoki zaštitni faktor za lice koji će nam pomoći da vitamin c bolje djeluje.

Za one koje se odluče za ampule, preporuča se započeti s formatom pakiranja od 10 dnevnih i 10 noćnih ampula, što je rutina dovoljna za mjesec dana obzirom da svaka ampula traje 3 dana. Prednost ovog pakiranja je što zapravo dobivate 2 različita proizvoda s vitaminom C i koža raznovrsniju njegu. Mjesec dana je dobar period i za vidljive rezultate!

ISDIN proizvode možete pronaći u specijaliziranim prodavaonicama i na web shopu Sophia.hr.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli ISDIN Hrvatska (@isdin.hrvatska)