Iako su pigmentacijske mrlje obično bezopasne, mogu narušiti naše samopouzdanje obzirom da se javljaju na licu, dok određeni oblici mogu biti i opasni po život, kao što je primjerice melanom. Ako imate problema s mrljama preporučujemo da ih držite na oku, a u nastavku teksta donosimo rješenje za njihovo umanjivanje ili potpuno nestajanje.

Neujednačena koža (ili hiperpigmentacija) je pojava tamnih mrlja na koži, a nazivamo ih još staračke pjege ili mrlje od sunca. Glavni uzrok hiperpigmentacije je izlaganje suncu, pa se i javljaju na dijelovima tijela koji su najčešće izloženi, poput lica, dlanova i ruku. Osim UV zraka, na njihov nastanak utječu i drugi faktori kao što su genetika, dob, hormoni, itd..

Primjerice, često se kod trudnica javlja Melazma – vrsta hiperpigmentacije koja se javlja tijekom i poslije trudnoće uslijed djelovanja hormona. Najčešće se pojavljuje kod žena – zahvaća čak do 90 % trudnica. Samo 10 % slučajeva su muškarci. Manifestira se na licu, pogotovo na obrazima, nosu, čelu i gornjoj usnici. Za razliku od staračkih pjega, melazma se može povući sama od sebe nakon rođenja djeteta ili ako se smanji unos estrogena.

ZA PREVENCIJU: ISDIN u borbi protiv pigmentacijskih mrlja

    1. ISDIN SPOT PREVENT

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli ISDIN Hrvatska (@isdin.hrvatska)

Idemo sad zamisliti ovaj scenarij: Ljeto je iza nas. Nismo bili pažljivi i koristili dovoljno SPF-a (a možda ga nismo koristili uopće!). Jedina neželjena prtljaga koju smo donjeli s odmora su pigmentacijske mrlje. Dobro smo se namučili da ih se riješimo ali što sada? Kako osigurati da nam se ne vrate?

Ako se prepoznajete u ovom opisu za vas je ISDIN Foto Ultra 100 Spot Prevent Fusion Fluid – SPF fluid za lice za sprječavanje nastanka pigmentacijskih mrlja. Štiti zaštitnim faktorom 50+, s UVA zaštitom čak 61 –a to je 3 puta veća UVA zaštita od one propisane za SPF 50+. Radi se o laganom fluidu koje se u dodiru s toplinom kože odlično razmazuje i stapa s kožom. Jer budimo realni, ako već moramo koristiti SPF svaki dan onda nam je jako važno da on bude lagan i prozračan, a Spot Prevent zaista je, iako se radi o kombinaciji kemijskog i mineralnog filtera zaštite za koji kažu da se inače teško razmazuje.

Spot prevent sadrži hijaluronsku kiselinu za koju znamo da osigurava hidrataciju kože jer navlači na sebe vodu poput spužve. I Alantoin – odličan sastojak za regeneraciju kože!

Još jedna stvar oko koje se ne morate brinuti je vaš tip kože obzirom da je idealan za sve tipove, pa čak i za osjetljivu i atopičnu. Zbog svoje vrlo visoke zaštite preporuča ga se prije i poslije estetskih i kozmetičkih zahvata.

Cijena ISDIN Foto Ultra 100 Spot Prevent Fusion Fluid 50ml: 165kn

ISDIN Foto Ultra 100 Spot Prevent Fusion Fluid SPF 50+ – SPF fluid za lice za sprječavanje nastanka pigmentacijskih mrlja. Štiti zaštitnim faktorom 50+, s UVA zaštitom čak 61 – a to je 3 puta veća UVA zaštita od one propisane za SPF 50+. Radi se o laganom fluidu koje se u dodiru s toplinom kože odlično razmazuje i stapa s kožom. Spot prevent sadrži hijaluronsku kiselinu i Alantoin. Idealan za sve tipove, pa čak i za osjetljivu i atopičnu. Zbog svoje vrlo visoke zaštite preporuča ga se prije i poslije estetskih i kozmetičkih zahvata.

Cijena ISDIN Foto Ultra 100 Spot Prevent Fusion Fluid 50ml: 165kn

ZA SMANJENJE VIDLJIVOSTI UKOLIKO VEĆ MRLJE POSTOJE:

No, idemo sad zamisliti na tren da trenutno još uvijek imamo pigmentacijske mrlje i želimo ih se nekako riješiti. Za to bi bio idealan ISDIN Foto Ultra 100 Active Unify Fusion Fluid – fluid sličan Spot Preventu ali za ujednačavanje i izbjeljivanje potojećih pigmentacijskih mrlja. Tekstura je također Fusion Fluid i odlično se stapa s kožom. Inače, ISDIN je uvijek poznat po svojim laganim teksturama koje svi odmah zavole. Dolazi u dvije varijante – obična i color! Mi bismo preporučili da uz sebe imate obje varijante – običan SPF kao podloga ispod šminke, a tonirani SPF za one dane kad ne nosimo šminku ali želimo ipak malo ujednačiti ten.

Active Unify sadrži DP3 kompleks – kombinacija 3 izbjeljujuća sastojka (PKEK -Symwhite –Niacinamid) Niacinamid je nekima već dobro znani odličan kozmetički sastojak s puno blagotvornih djelovanja na kožu – štiti od oštećenja sunca, poboljšava razinu vlage, smanjuje znakove starenja, sužava pore i značajno poboljšava i uljepšava neujednačen ten.

I zatim jako impresivan Symwhite sastojak – koji je po svom izbjeljujućem djelovanju djelotvorniji i od poznate kojične kiseline. Kliničke studije su pokazale da već 0,5% symwhite-a djeluje bolje od 1% kojične kiseline. Uz to što izbjeljuje i ujednačava kožu, djeluje i kao jaki antioksidans protiv oštećenja od sunca.

Active Unify daje prve rezultate već nakon mjesec, a preporuča se 3 mjeseca kontinuiranog korištenja kako bi se vidio puni učinak.

Cijena ISDIN Foto Ultra 100 Active Unify Fusion Fluid 50ml i ISDIN Foto Ultra 100 Active Unify COLOR Fusion Fluid 50ml: 172,50kn

Naša preporuka je da Fotoultra SPF kreme za hiperpigmentaciju koristite u kombinaciji s Melacear serumom s vitaminom C, koji će dodatno pojačati njihov učinak.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli ISDIN Hrvatska (@isdin.hrvatska)

ISDIN Foto Ultra 100 Active Unify Fusion Fluid SPF 50+ – Pomaže smanjiti vidljivost te spriječiti pojavljivanje pigmentacijskih mrlja uzrokovanih suncem. Osvijetljava i ujednačava ton kože. Smanjuje širenje i gravitaciju Melasme (MASI) za 25%. Vidljivi rezultati već nakon mjesec dana korištenja. Fluid za ujednačavanje i izbjeljivanje potojećih pigmentacijskih mrlja. Tekstura je Fusion Fluid i odlično se stapa s kožom. Sadrži DP3 kompleks – kombinacija 3 izbjeljujuća sastojka (PKEK -Symwhite –Niacinamid). Active Unify daje prve rezultate već nakon mjesec, a preporuča se 3 mjeseca kontinuiranog korištenja kako bi se vidio puni učinak.

Cijena ISDIN Foto Ultra 100 Active Unify Fusion Fluid 50ml: 172,50kn

Naša preporuka je da Fotoultra SPF kreme za hiperpigmentaciju koristite u kombinaciji s Melacear serumom s vitaminom C, koji će dodatno pojačati njihov učinak.

Cijena ISDIN Isdinceutics Melaclear 15ml: 281,25kn

ISDIN Foto Ultra 100 Active Unify COLOR Fusion Fluid SPF 50+ – Fluidni proizvod za zaštitu od sunca s trostrukim izbjeljujućim djelovanjem koji osvjetljava i ujednačava ton kože, u boji.

Pomaže smanjiti vidljivost te spriječiti pojavljivanje pigmentacijskih mrlja uzrokovanih suncem. Osvijetljava i ujednačava ton kože. Smanjuje širenje i gravitaciju Melasme (MASI) za 25%. Nanesite ujutro te tijekom dana na suhu kožu. Za najbolje rezultate koristite 3 mjeseca. Ukoliko imate pigmentacijske mrlje, izbjegavajte direktno izlaganje suncu. Vidljivi rezultati nakon mjesec dana korištenja. Sadrži DP3 kompleks – kombinacija 3 izbjeljujuća sastojka (PKEK -Symwhite –Niacinamid).

Cijena ISDIN Foto Ultra 100 Active Unify COLOR Fusion Fluid 50ml: 172,50kn

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli ISDIN Hrvatska (@isdin.hrvatska)

ZA UJEDNAČAVANJE TENA:

ISDIN Isdinceutics Melaclear – korektivni serum za ujednačavanje tena s vitaminom C.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli ISDIN Hrvatska (@isdin.hrvatska)

Preporučuje se za smanjenje neujednačenosti tena povezano s problemom hiperpigmentacije nastale uslijed različitih uzroka: izlaganje suncu, melazma, reakcije na lijekove, itd. Antioksidativno djelovanje vitamina C potiče obnavljanje stanica, ujedno sprječavajući oksidaciju melanina kako bi se postepeno ujednačio i posvijetlio ten. Fitična kiselina pojačava djelovanje vitamina C te djeluje eksfolirajuće na kožu kako bi joj se vratila blistavost. Sustav modelatora ROS-a (reaktivnih kisikovih vrsta) pomaže popraviti diskoloracije te zaštititi kožu od slobodnih radikala.

Cijena ISDIN Isdinceutics Melaclear 15ml: 281,25kn

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli ISDIN Hrvatska (@isdin.hrvatska)

Svi znamo da sunce ima i dobrih strana: pomaže u sintezi Vitamina D i pozitivno utječe na naše raspoloženje. Dapače, preporuča se boravak na suncu oko 15 minuta 2-3 puta tjedno.

Tamnjenje kože zapravo je prirodan odgovor našeg tijela na uv zrake. Tamnija koža bolje apsorbira sunčeve zrake i zbog toga naša koža proizvodi  melanin – tamni pigment.

U normalnim uvjetima, rezultat je koža koja je ujednačeno preplanula, ali uvijek postoje iznimke… Pobrinite se za sebe!

ISDIN je vodeći španjolski dermatološki brend osnovan 1975. Od 2000. se širi u zemlje španjolskog govornog područja , 2015. krenula je ekspanzija i na ostala tržišta. U vlasništvu je PUIG grupe i ESTEVE laboratorija –  savršen spoj znanosti i ljepote.

LINIJE PROIZVODA: zaštita od sunca, anti age, kosa i nokti, akne, trudnoća, intimna njega, njaga tijela, oralna njega, dječja linija, akne, psorijaza, atopična koža, infekcije i repelenti.

Misija ISDIN-a je POMOĆI LJUDIMA DA IMAJU ZDRAVU I LIJEPU KOŽU!

ISDIN marka dostupna je u specijaliziranim prodavaonicama i na web trgovini Sophia.hr.