Svjetski je dan poljubaca – mekanim i njegovanim usnama obasipajte poljupcima sve one do kojih vam je stalo

Šesti dan srpnja rezerviran je za poljupce – najljepši izraz intimnosti i prisnosti među ljudima. Dan poljubaca počeo se obilježavati u Velikoj Britaniji kao neslužbeni praznik, a zadnjih se nekoliko godina obilježava u cijelom svijetu. U literaturi, glazbi, filmovima ili svakodnevnom životu – poljupci simboliziraju ljubav i strast te ispunjavaju naša srca. Upravo je ovogodišnji Svjetski dan poljubaca idealna prilika za podsjećanje dragih ljudi koliko vam znače, ali i za prisjećanje na najpoznatije poljupce koji su obogatili svjetsku kulturnu baštinu.

kiss

FILMSKI POLJUPCI

  • Prvi poljubac na filmu “The Kiss” iz 1896. godine šokirao je javnost, a titulu najdužeg poljupca u povijesti filma nosi onaj iz drame “Elena Undone” i traje 3 minute i 24 sekunde.

POLJUPCI U UMJETNOSTI

  • Usne u umjetnosti predstavljaju senzualnost, požudu, strast i vitalnost. Možda je najpoznatija i najvažnija slika s tim motivom “Poljubac” Gustava Klimta na kojoj je autor prikazao strastveni poljubac sa svojom istinskom ljubavi Emilie Flö
  • Iako se ne radi o poljupcu, moramo spomenuti i pop-art sliku “Usne” Andya Warhola koji je inspiriran Marilyn Monroe kreirao niz slika s njezinim usnama.

POLJUPCI U GLAZBI

  • “I just want your extra time and your … kiss” – pjesma koju ne možemo zaobići kad je o poljupcima riječ svakako je Princeov hit “Kiss” iz 1986. godine.

KRALJEVSKI POLJUPCI

  • Svijet je 2011. bio fasciniran vjenčanjem princa Williama i Kate Middleton čiji je prvi bračni poljubac na balkonu Buckinghamske palače trajao svega 0.7 sekundi. Možda se čini kratkim, ali skoro je dvostruko dulji od onoga prica Charlesa i princeze Diane koji je trajao 0.4 sekunde.

Poljupcima se pozdravljamo, izražavamo ljubav, strast, privrženost i poštovanje. Inspirirajte se poznatim poljupcima i obasipajte istima svoje voljene uz ovu “to-do listu”:

  1. Pokušajte oboriti rekord najdužeg poljupca u povijesti filma od 3 minute i 24 sekunde – filmskim poljupcem podsjetite svojeg partnera zašto je vaš odabranik/ca.
  2. Poljupcem u obraz pokažite svojim roditeljima te bakama i djedovima koliko ste im zahvalni na svemu što su učinili za vas.
  3. Poljubite svoju djecu, unuke, nećake u obraz i podsjetite ih na to koliko su jedinstveni.
  4. Odvojite i trenutak za svoje prijatelje te im pokažite koliko vam znači njihova podrška u životu.
  5. Ne zaboravite ni na povezanost s braćom i/ili sestrama, pokažite im poljupcem koliko ste bliski i podsjetite ih na sva iskustva i uspomene koje dijelite.

Pozitivne emocije i osjećaj privrženosti naprosto pršte za vrijeme poljubaca, a za što ugodnije i mekše usne brine se Labello. Isprobajte i novi način nanošenja uz Labello Lip Butter proizvode s neodoljivim aromama sačuvanim u praktičnom limenom pakiranju. Odaberite između nezamjenjivog Originala, opuštene vanilije&makadamije, zavodljive maline&ruže ili ljetnog klasika – Lip Butter kokosa i uživajte u dugotrajnom osjećaju mekoće i hidrataciji usana koja traje čak 12 sati.

1Labello Lip Butter Original- intenzivna njega uz formulu s prirodnim uljem badema i shea maslacem oruža dugotrajnu hidrataciju koja djeluje čak 12 sati i ostavlja usne mekima i glatkima. Preporučena maloprodajna cijena: 18,90 kn

2Labello Lip Butter Vanilla & Macadamia – hidratantna formula Labello Lip Butter Vanilla&Macadamia sadrži shea maslac, bogat vitaminima, koji štiti osjetljivu kožu usana. Blago bademovo ulje s vitaminom E intenzivno hidratizira i njeguje čak i vrlo suhu kožu usana pružajući senzacionalnu i dugotrajnu mekoću. Lip Butter topi se u dodiru s usnama, daje im lagani sjaj i opušta osjetila aromama vanilije i makadamije. Preporučena maloprodajna cijena: 18,90 kn

3Labello Lip Raspberry Rose – zavodljiva aroma maline obavija usne senzacionalnom mekoćom te im daje lagani sjaj. Labello Lip Butter Raspberry Rose obogaćen je hidratantnom formulom koja sadrži shea maslac za zaštitu osjetljive kože usana i blago bademovo ulje s vitaminom E za intenzivnu hidrataciju i dugotrajnu njegu. Preporučena maloprodajna cijena: 18,90 kn

4Labello Lip Butter kokos – kremasta formula sa shea maslacem i prirodnim bademovim uljem pruža dugotrajnu njegu i intenzivnu hidrataciju koja traje tijekom 12 sati i čini usne mekim i glatkim. Nježan miris kokosa priziva sjećanja na čarobne trenutka ljeta i uživanja na plaži. Preporučena maloprodajna cijena: 18,90 kn