Samsung Electronics predstavio je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu najnoviju generaciju pametnih telefona Galaxy serije, modele Galaxy S6 i Galaxy S6 edge.

samsung2Novi uređaji korisnicima pružaju vrhunsko iskustvo mobilne telefonije te spoj elegantnog dizajna i napredne Samsungove tehnologije. Okupljene uzvanike zabavljao je Sudar Percussion, a program je vodila popularna TV voditeljica Iva Šulentić.

Novi modeli Galaxy S6 i Galaxy S6 edge izrađeni su od metala i stakla, a odlikuje ih jednostavnije i unaprijeđeno korisničko sučelje. Galaxy S6 edge donosi novo korisničko iskustvo zahvaljujući zaslonu zakrivljenih rubova s obje strane. Kućište uređaja izrađeno je od izuzetno otpornog aluminija i Corning Gorilla Glass 4 stakla.

Uređaji su opremljeni vrhunskom prednjom i stražnjom kamerom, a nova značajka Quick Launch omogućuje korisnicima brz pristup kameri iz bilo kojeg izbornika, jednostavnim dvostrukim pritiskom na tipku za početni ekran.

Galaxy S6 i Galaxy S6 edge opremljeni su potpuno novim Samsung 64-bitnim mobilnim procesorima, izrađenim u 14-nanometarskoj tehnologiji koje prate novi memorijski sustav LPDDR4 i flash memorija UFS 2.0, za snažnije performanse i veće brzine memorije uz manju potrošnju energije. Također, Quad HD Super AMOLED ekran od 5,1 inča donosi najveću gustoću piksela od 577ppi.

U slučaju gubitka uređaja značajka Find My Mobile štiti korisničke podatke zahvaljujući brojnim rješenjima koja se mogu aktivirati na daljinu, kao što je Reactivation lock. S poboljšanim senzorom otiska prsta, uređaji osiguravaju brzu potvrdu identiteta te zaštitu šifriranih podataka u sigurnoj memoriji.
Galaxy S6 serija ima mogućnost brzog i bežičnog punjenja. Oba uređaja su kompatibilna sa svakim bežičnim punjačem, kompatibilnim s WPC ili PMA standardom.

Galaxy S6 i Galaxy S6 edge bit će dostupan kod operatera i maloprodajnih partnera na hrvatskom tržištu od 17. travnja 2015. godine u varijantama od 32, 64 ili 128 GB. Kupci će moći birati između biserno bijele, safirno crne i zlatno-platinaste boje. Tijekom svibnja uređaji će biti dostupni i u dvije ekskluzivne boje; safirno plavoj za Galaxy S6 te smaragdno zelenoj za Galaxy S6 edge. Preporučene maloprodajne cijene kretat će se od 5999 kuna za Galaxy S6 u inačici s 32 gigabajta do 8499 kuna za Galaxy S6 edge u inačici sa 128 gigabajta podatkovnog prostora.