Ova KitKat čokolada dio je Nestlé Income Accelerator programa koji podržava obitelji uzgajivače kakaovca na upisivanje djece u školu, primjenjivanje dobre poljoprivredne prakse, bavljenje agrošumarstvom i diverzifikaciju izvora prihoda

22. siječnja 2024. – Nestlé je predstavio prvu KitKat čokoladu napravljenu od kakaa dobivenog od obiteljskih poljoprivrednih domaćinstava na Obali Bjelokosti, uključenih u Nestlé Income Accelerator (Program). Kroz program želi se povezati potrošače s poljoprivrednicima u Nestlé programu i podići svijest o održivosti kakaa korištenog u spomenutim čokoladama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nestlé (@nestle)

Program je pokrenut u siječnju 2022. kako bi se doprinijelo smanjenju jaza u prihodima obitelji koje se bave uzgojem kakaovca, ujedno smanjujući rizik od dječjeg rada. Istovremeno, ovaj program nastoji unaprijediti prakse bolje poljoprivrede i promovirati rodnu ravnopravnost, osnažujući žene kao nositelje pozitivnih promjena. Potiču se obitelji uzgajivača kakaovca na upisivanje svoje djece u školu, primjenjivanje dobre poljoprivredne prakse, bavljenje agrošumarstvom i diverzifikaciju izvora obiteljskih prihoda.

Do 2030. godine, cilj je dosegnuti 160.000 obitelji koje se bave uzgojem kakaovca u globalnom Nestlé lancu opskrbe

Do sada je podržano više od 10.000 obitelji na Obali Bjelokosti i planira se proširenje na Ganu ove godine kako bi program obuhvatio ukupno 30.000 obitelji. Do 2030. godine, cilj je dosegnuti 160.000 obitelji koje se bave uzgojem kakaovca u globalnom Nestlé lancu opskrbe, za ostvarenje što većeg pozitivnog utjecaj.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nestlé (@nestle)

“KitKat kontinuirano prihvaća inovacije, fokusirane oko poznatog slogana ‘Napravi pauzu, uzmi KitKat’. Danas je jedna od njih oživljena kroz inicijativu ‘Pauza za dobro’ koja uzgajivače kakaovca stavlja u središte proizvoda kroz naš Program”, ističe Corinne Gabler, šefica slatkiša i sladoleda u kompaniji Nestlé. “KitKat čokolada najbolji je pokazatelj naših napora da ostvarimo pozitivan utjecaj na zajednicu obitelji uzgajivača kakaovca.“

Nestlé je surađivao s različitim partnerima i dobavljačima kako bi transformirao vlastite globalne izvore kakaovca i postigao potpunu sljedivost kakaovca dobivenog iz ovog Programa. To znači da se može pratiti cijeli put zrna kakaovca – od porijekla do tvornice, dok se fizički odvajaju od drugih izvora kakaovca.

Do sredine 2024. Nestlé planira koristiti odvojeni kakao maslac za KitKat čokoladu u Europi, s planovima za širenje na druge regije u nadolazećim godinama.

„Nestlé i ovim Programom potvrđuje svoju društvenu odgovornost, osiguravajući povoljne uvjete uzgajivačima kakaovca te prihode koji im omogućavaju zaštitu i školovanje njihove djece. Kontinuirano tražimo načine za implementaciju održivih sastojaka u Nestlé proizvode, a ovaj program samo je jedan od ključnih koraka do održivije budućnosti za sve nas“, izjavio je Laurentiu Florin Dimitriu, generalni direktor kompanije Nestlé za Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu.

KitKat čokolada napravljena od kakaa dobivenog iz ovog programa dostupna je u trgovinama od siječnja 2024. u 27 europskih zemalja.