Obožavani mačak stiže u kina 2024. godine!

Popularni Garfield, obožavatelj lazanja i mrzitelj ponedjeljaka, s čime se većina nas može lako poistovjetiti, iduće godine dolazi u kina u animiranoj verziji!

Stigao je prvi sinkronizirani trailer koji prikazuje novo ruho ovog stripovskog junaka nakon igrano-animiranih filmova Garfield (2004.) i Garfield: Priča o dvije mačke (2006.) u kojima je u originalu mačku glas dao Bill Murray, poznat po serijalima Istjerivači duhova i Zombieland. Ovaj animirani film svojevrsni je reboot cijele franšize, a sudeći po zabavnom i slatkom traileru – novi Garfield bit će pravi hit među mališanima i obiteljima!
Prvi trailer filma prikazuje kako je Jon udomio Garfielda s ulice te u što se Garfield pretvorio nakon što je otkrio hranu, dom i svog vjernog prijatelja psa Odieja. Nakon što se njegov divni, lagodni i siti život s Jonom i Odiejem potpuno promijeni dolaskom Garfieldovog oca Vica, Garfield će morati na avanturu koja će ga naučiti nečemu neočekivanom…
Scenarij potpisuje nagrađivani David Reynolds (Potraga za Nemom; rad na filmskom serijalu Priča o igračkama), a redateljsku palicu drži Mark Dindal (crtani mjuzikl Cats Don’t Dance i animirani film Žuta minuta/Chicken Little). U originalu glasove daju Chris Pratt, Samuel L. Jackson, Hannah Waddingham, a na postavu za domaću sinkronizaciju još ćemo malo pričekati!

Animaciju za film radio je DNEG Animation studio, hvaljeni studio za specijalne efekte i računalnu animaciju s maestralnim portfolijem – sedam Oscara (filmovi Inception, Interstellar, Ex Machina, Blade Runner 2049, First Man, Tenet i Dina), BAFTA nagrade (Inception, Interstellar, Harry Potter i Darovi smrti 2), Emmy nagrade (serije Chernobyl, Star Trek:Discovery), a radili su na ovogodišnjim kino hitovima Oppenheimer, Brzi i žestoki 10, Vrisak 6 te nadolazećim filmovima Aquaman i Izgubljeno Kraljevstvo i Dina – drugi dio.

Animirani Garfield dolazi u kina u svibnju 2024. godine, a do tad sigurno stignete spremiti lazanje baš onako kako ih ovaj mrgud voli i svoje mališane upoznati s novim, a opet kultnim kino junakom