Iako im je funkcija da zaštite zubnu caklinu, desni i osjetljivu sluznicu usta, neke zubne paste sadrže sastojke koji mogu naštetiti vašoj usnoj šupljini, ali i općem zdravlju. Donosimo listu sastojaka koje bi trebali izbjegavati u pastama za zube:

 

  1. Grubi abrazivi

Abrazivi su čestice koje četkici pomažu ukloniti nakupine bakterija te mrlje od hrane i pića sa zuba. Što su abrazivi krupniji to su grublji i agresivniji. Kako ne bi oštetile zubnu caklinu, čestice moraju biti sitne i fine što pastu za zube čini nježnom, ali i dalje učinkovitom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jordan Hrvatska (@jordanhrvatska)

 

  1. Agresivni aktivni sastojci

NLS je jedan od najčešćih agresivnih sastojaka koji se može naći u pasti za zube. Riječ je o deterdžentu od kojeg se pasta za zube pjeni, a koji može izazvati iritaciju desni, alergijske reakcije ili promjenu okusa. Sastojci koji služe za nastanak pjene već u manjim količinama u vodi mogu štetiti biljkama i životinjama.

 

  1. Mikroplastika

Izbjegavajte paste za zube koje sadrže sitne čestice plastike koje naše tijelo upija, a koje su štetne za zdravlje, ali i za okoliš. Također, plastične tube u kojima se nalazi pasta razgrađuju se godinama što predstavlja velik teret za okoliš.

cvcdv

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jordan Hrvatska (@jordanhrvatska)

 

  1. Kemijski izbjeljivači, parabeni, triklosan ili dietanolamin

Ovi nepotrebni dodaci imaju štetne učinke na oralno zdravlje i nikako ne bi trebali biti dio vaše paste za zube. Npr. triklosan osigurava trajnost zubne paste, međutim, kada stupi u kontakt s UV zrakama ili toplinom, nastaju kancerogeni spojevi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jordan Hrvatska (@jordanhrvatska)

 

Dizajnirana u svrhu očuvanja zdravlja zuba i našeg planeta, Jordan Green Clean liniju čine 100% veganski proizvodi odobreni od strane organizacije Vegan Society.

Osim zubnih pasti koje sadrže korisne i zdrave sastojke (čak 98% sastojaka je prirodnog porijekla), Jordan Green Clean linija nudi zubne četkice za djecu i odrasle izrađene od 100% reciklirane plastike koja se koristi u prehrambene svrhe poput čašica od jogurta. Sva ambalaža je napravljena od recikliranog papira, a vlakna su bio razgradiva.

Green Clean proizvode možete pronaći u svim DM trgovinama te na www.zdrav-osmijeh.com

Sretne dobitnice u darivanju objavljenom 14. srpnja su Tanja Francetić i Buza Dorotea. Molimo dobitnice da se jave u inbox. Hvala svima na sudjelovanju!