Kada je riječ o zaštiti kože od sunčevih zraka, beskonačan je broj zaštitnih krema s faktorom zaštite od 15 do 50 u losionu, spreju ili sticku. Vodootporne, otporne na znoj, protiv starenja- odaberite sami.

 

I dok krema za sunčanje nije aplikabilna za vaše oči, važno ih je zaštititi od štetnih sunčevih zraka. Uzmite u obzir činjenicu kako ultraljubičaste zrake mogu dovesti do brojnih zdravstvenih poteškoća, od raka oka do opekline rožnice. Također, mogu uzrokovati neugodnu kataraktu i pterigij. Kratkotrajno oštećenje očiju teško je primijetiti, ali dugoročno izlaganje suncu može nanijeti nepovratnu štetu svim strukturama oka i okolnom tkivu koji su ostali nezaštićeni ili nedovoljno zaštićeni.  Zato je iznimno važno, ne samo ljeti, zaštititi svoje oči počevši od djetinjstva.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FURLA (@furla)

 

Za najbolju zaštitu svojih očiju tijekom cijele godine, a posebno ljeti, nosite sunčane naočale s kvalitetnim lećama koje blokiraju UV zračenje koje u potpunosti pokrivaju vaše oko. Većina nas ozbiljno shvaća kako dugo izlaganje suncu nije dobro za našu kožu i dugoročan vid, ali jeste li znali da sunčeve zrake zapravo mogu doprijeti do vaših očiju na različite načine? Razmislite samo o morskoj pjeni! Ona odbija oko 25% UV zračenja, a suhi pijesak oko 15%. Čak i trava, tlo i voda odbijaju UV zrake.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Police Lifestyle (@policelifestyle)

 

Dobro je znati kako je najveća izloženost vaših očiju i kože UV zračenju zapravo ujutro i sredinom poslijepodneva, a ne u podne. Stoga nosite kvalitetne sunčane naočale. Odaberite visokokvalitetne sunčane naočale s odgovarajućom i kvalitetnom UV zaštitom. Na tržištu postoji veliki broj visokokvalitetnih sunčanih naočala i to vrhunskih brendova talijanskog modnog diva DeRigo Vision, koji nudi popularne robne marke: Police, Yalea, Furla, Fila i Philipp Plein.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by YALEA (@yaleaeyewear)

Modeli su dostupni u maloprodajnoj mreži DeRigo partnera: Optika Anda i Livision optika.

 

Oboružajte se i šeširom širokog oboda jer vas može zaštititi od izravnog djelovanja sunca, ali ne štiti vas od UV zraka koje se reflektiraju od morske pjene, pijeska, mora i slično.

Sljedeći put kada budete nanosili kremu za sunčanje, zaštitite i svoje oči!