Od tvorca Elwooda Reida i prema istoimenom najprodavanijem romanu Annie Proulx, osmodjelna limitirana serija National Geographic-a „Drvosječe“ odvodi gledatelje na divlju granicu s kraja 17. stoljeća, kada misteriozni masakr doseljenika u Novoj Francuskoj prijeti da će sve rastrgati. Ova izdajnička nova granica nameće sukob između civilizacije i trgovine, dok san o stvaranju vlastitog mjesta na novom američkom kontinentu pretvara u borbu za opstanak. Zvjezdanu postavu serije čine David Thewlis, Marcia Gay Harden, Aneurin Barnard, James Bloor, Christian Cooke, David Wilmot, Thomas M. Wright, Tallulah Haddon, Kaniehtiio Horn, Lily Sullivan i Zahn McClarnon. Serija ‘Drvosječe’ počinje s prikazivanjem 9. kolovoza u 22:00h na National Geographic-u.

Doseljenici očekuju bolju budućnost na Novom kontinentu. Rene Sel (Christian Cooke) je mladić koji je potpisao tri godine obaveznog služenja, a nakon toga se nada životu s neograničenim mogućnostima i blistavom budućnosti. Selin optimizam pak ne pada na plodno tlo s obzirom da se njegov malo mlađi, mnogo mršaviji sunarodnjak, Charles Duquet (James Bloor), smanjuje se pri samoj pomisli na naporan rad.

U isto vrijeme dolaze i dvije mlade žene s potpuno drugačijim očekivanjima. Uporna Melissande (Tallulah Haddon) i zabrinuta Delphine (Lily Sullivan) privremeno se useljavaju u samostan prije nego što pronađu muževe u koloniji. Budući da muškarci brojčano znatno nadmašuju žene, žene su poželjno meso. Unatoč oskudici, muškarci im svakako ne garantiraju poštovanje ili ljubaznost koje zaslužuju. I Melissande i Delphine traže nove prilike za bolji život koje su im nezamislive u njihovim rodnim gradovima. Važne su materijalne udobnosti, no možda je čak i veća potreba za mogućnošću bijega od skandala i lošeg ugleda.