Smješten u norveškim fjordovima koji oduzimaju dah, otok Manshausen je mali, ekološki prihvatljiv hotel s četiri ugodne kabine.

Privatni otok koji pripada norveškom polarnom istraživaču Børge Ouslandsu, otok Manshausen nalazi se na sjeveru Norveške, a nekada je bio popularna ribarska luka. Otok je otkupljen 2010. godine, a sada je dom malog ekološkog hotela koji se sastoji od samo četiri kabine i obnovljene farme iz 18. stoljeća. U skladu s ekološkom temom, kabine su dizajnirane tako da goste približe prirodi što je moguće više, a u potpunosti su izrađene od drveta i stakla. Kabine nude panoramski pogled na Steigen – općinu u Norveškoj.

Dostupne aktivnosti mijenjaju se ovisno o sezoni a uključuju ribolov, ronjenje, vožnju biciklom, kupanje na privatnoj plaži ili u bazenu s morskom vodom i čitanje u privatnoj knjižnici vlasnika (očekujte puno knjiga o putovanjima). Nesumnjivo je najbolje vrijeme za posjetiti ovo predivno mjesto zimi, kada je Aurora Borealis vidljiva noću, ali ljeti se možete diviti jednako lijepom i narančasto obojenom nebu.