Nova i originalna postava filma vraćaju se na mjesto gdje je sve počelo – New York


Danas je objavljen prvi trailer za novi nastavak popularne Ghostbusters franšize, kod nas nazvane Istjerivači duhova! Nakon što je prvi film 1984. postao globalna senzacija i kulturni fenomen koji je promijenio budućnost SF komedija, nekoliko godina kasnije stigao je i drugi koji je mnogim fanovima postao još i draži od prvog.

Franšiza se vratila u život 2016. s filmom koji je pobrao jako dobre komentare of kritike, no zbog potpuno novog casta i odmaka od glavnih likova nije se primio kod publike. Taj problem rješen je zadnjim nastavkom koji je izašao 2021. Istjerivači duhova: Nasljeđe, u kojem priču nastavlja Trevor, unuk kultnoga Erona Spenglera.
Nakon što je vratio franšizu na noge sa svojim miksom modernih specijalnih efekata, akcijskih avantura i mladih glumačkih nada s nostalgijom 80-tih, poznatim zlikovcima i originalnom postavom (bez pokojnoga Harolda Ramisa kojemu je film i posvećen), iduće godine stiže nam nastavak ove priče i nova prilika da se kultni Istjerivači duhova vrate u mainstream gdje i pripadaju.
Redatelj nastavka je Gil Kenan (animirani film Monster House i božićni fantasy film A Boy Called Christmas – oba dostupna na Netflixu) koji je na prijašnjem nastavku Nasljeđe radio kao scenarist i producent, a u glavnim ulogama vraćaju se Finn Wolfhard (Netflixova uspješnica Stranger Things; horor serijal Ono/It), Mckenna Grace (filmovi Ja, Tonya, Captain Marvel, distopijska serija Sluškinjina priča i Netflixova horor mini serija Paul Rudd (Marvelov Ant-Man; serija Only Murders in the Building; filmovi Voditelj i Voditelj 2).
Pripremite se, Istjerivači duhova: Ledena prijetnja stiže u kina u proljeće 2024. godine!