Glumca Jamesa Spadera većina pamti po ulozi Raymonda Reddingtona koja mu je obilježila karijeru. U seriji „Crna lista“, koju pratimo na FOX kanalu od ponedjeljka do petka od 18 sati, gledamo ga u ulozi okorjelog kriminalca koji pomaže FBI-u uhvatiti najopasnije svjetske kriminalce, u zamjenu za imunitet i suradnju samo s jednom osobom: FBI novakinjom Elizabeth Keene.

Iako je Raymond „Red“ Reddington izvorno zamišljen kao puno stariji čovjek, pisci su preoblikovali njegov lik kako bi bolje odgovarao Spaderovoj dobi i osobnosti. Očito su donijeli dobru odluku jer su glumčevu izvedbu u seriji „Crna lista“ hvalili kritičari i obožavatelji.

Spader je posvetio mnogo pažnje detaljima bez kojih danas ne možemo zamisliti njegov lik, što je potvrdio i sam producent serije. Popularni glumac inzistirao je na odjevnom detalju koji se producentima činio smiješnim – fedorama.

Ispostavilo se da je Spader bio u pravu jer upravo su fedore postale zaštitnim znakom ovog nepredvidljivog lika. Redatelj John Eisendrath zadovoljan je kako je glumac uspio oživjeti lik Raymonda Reddingtona na načine koje nisu mogli zamisliti. Osim toga, dodao je kako ne može zamisliti nikog drugog u ovoj ulozi, kao i da Spader nikad prije nije glumio okorjelog kriminalca.

 

Kriminalca u fedori gledamo od ponedjeljka do petka u 18:05 na FOX kanalu.