29. studeni 2023., Ususret blagdanskim danima, kada su riječi poput „poklanjanja“, „dijeljenja“ i „dobrote“ sve prisutnije – na police hrvatskih knjižara pod okriljem naklade Znanje dolazi slikovnica nagrađivanog autora Darrena Farrella i ilustratorice Maye Tatsukawe „Pokloni ovu knjigu“. Ova topla i poticajna priča ne samo da oduševljava mlade čitatelje svojim šarmantnim ilustracijama i narativom, već ih potiče da uistinu shvate važnost dijeljenja. Kroz svaku stranicu, knjiga prenosi ideju da čitanje može biti poput čarobnog poklona koji se nastavlja dijeliti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Znanje (@znanje.hr)

Bogatim ilustracijama i jednostavnim jezikom, slikovnica „Pokloni ovu knjigu“ uči djecu i odrasle da ne dijele samo materijalne, opipljive stvari, nego i svoja djela – zagrljaje, lijepe riječi, radost i ljubaznost s drugima. Uči ih i da poklone ovu knjigu kako bi na svojemu putu stigla u što više dječjih ruku. „Pokloni ovu knjigu“ u prijevodu Maje Klarić nije samo priča, već poziv na širenje topline i sreće što je čini nezaobilaznim naslovom za svako dijete. Knjiga je dostupna u svim knjižarama i na webshopu Znanja po cijeni od 11,90 eura.

Pokloni ovu knjigu (Give This Book Away, 2023.)

OPIS KNJIGE:

Edukativna, prelijepo ilustrirana slikovnica o radosti darivanja. Na topao i djeci blizak način poručuje kako se samo dijeljenjem, pomaganjem i poklanjanjem može pronaći istinska radost u životu. Pokloni osmijeh, pokloni ljubav, pokloni ovu knjigu – i sve će ti se to vratiti na najljepši mogući način.

O AUTORU:

Darren Farrell s ljubavlju dijeli svoju strast za darivanjem – bilo da su to petice, osmijeh, energetske pločice ili topli zagrljaji. Gospodin Farrell, autor i ilustrator nagrađivane slikovnice “Hvala ti, hobotnice” i “Prestani me slijediti, Mjeseče!”, koju je New York Times opisao kao “savršen uvod u čuda svemira”, sada širi radost darivanja kroz svoju najnoviju slikovnicu “Pokloni ovu knjigu”. Njegova prva suradnja s Mayom Tatsukawom rezultirala je čarobnom pričom pod nazivom “Čarolija maslačaka”. Gospodin Farrell dijeli svoj dom s obitelji i vjernim svjetskim putnikom, psom Leom, u gradu Durhamu u Sjevernoj Karolini.

O ILUSTRATORU:

Dok je Maya Tatsukawa odrastala, nerado je poklanjala knjige. Sad joj je to omiljena stvar na svijetu! Maya je ilustratorica knjiga za djecu i dizajnerica. Napisala je i ilustrirala nagrađivanu knjigu Medvjed u mojoj obitelji te ilustrirala Čaroliju maslačaka koju je napisao Darren Farrell. Živi malo izvan Bostona sa svojom mačkom menadžericom, s kojom voli dijeliti kroasane i peciva.