Postoje različite vrsta kristala za koje se vjeruje da posjeduju iscjeliteljske sposobnosti za um, tijelo i dušu. Smatra se da promiču protok dobre energije i pomažu osloboditi tijelo i um od negativne energije.

Od davnina kristali su se koristili kao drevni oblici medicine, a k tome privlače svojom bojom i oblikom tako da se često koriste u nakitu.

Svaki pojedini kristal ima svoje značenje, ali kažu da je najbolje odabrati kristal koji vas ‘na prvu’ privuče.

A mi smo naišli na kreativni obrt Maružin (http://www.obrt-maruzin.hr) koji radi divne unikatne komade nakita koristeći kristale ‘poludragog kamenja’. Ne znamo koji je ljepši od kojeg!

Predstavljamo par unikatnih komada koji će vas zasigurno oduševiti svojim dizajnom i oblikom, a i značenjem!

Ovaj plavi kristal ima moć za koju se kaže da pomaže u liječenju uma, tijela i duše. Često se koristi kao amajlija za sreću koja vam može pomoći uravnotežiti vaše emocije dok pronalazite svoje duhovno uporište. Kad je riječ o tijelu, daje podršku respiratornom, koštanom i imunološkom sustavu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Maruzin dekoracije nakit (@maruzindekoracije)

Mjesečev kamen poznat je po ‘novim počecima’, potiče unutarnji rast i snagu. Kad započinjete nešto novo, ovaj kamen navodno također smiruje neugodne osjećaje napetosti i stresa, nestabilnosti kako biste mogli uspješno krenuti naprijed. Tvrdi se i da potiče pozitivno razmišljanje, intuiciju i inspiraciju te donosi uspjeh i sreću.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Maruzin dekoracije nakit (@maruzindekoracije)

I evo najslađeg primjera, ovaj ružičasti kamen je posvećen ljubavi. Kaže se da pomaže vraćanju povjerenja i sklada u svim vrstama odnosa i poboljšava bliske veze. Također se tvrdi da pomaže u pružanju ugode i smirenosti u vrijeme tuge. Rose kvarc također potiče ljubav, poštovanje, povjerenje i samopouzdanje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Maruzin dekoracije nakit (@maruzindekoracije)

Zavirite u kutak malog, ali marljivog obrta koji čine divne komade nakita sa puno ljubavi – Maružin obrt (http://www.obrt-maruzin.hr)

Sretna dobitnica u darivanju objavljenom 19. kolovoza je Nataša Junašević. Molimo dobitnicu da se javi u inbox. Hvala svima na sudjelovanju.