Posljednjih nekoliko mjeseci kafiće smo zamijenili kavom doma, restorane dostavama i odlaske u urede kućnim radnim stolom. Vježbanjem također nije iznimka pa, iako teretane rade, sve više ljudi odlučuje se na vježbanje kod kuće. Postoji puno vježbi za koje vam ne treba uopće oprema niti veliki prostor pa je vježbanje lagano i jednostavno.

Ukoliko ne znate odakle krenuti, donosimo 3 kanala s raznim razinama i tipovima vježbi, bilo da ste početnik ili iskusni vježbač. Od početne opreme svakako je dobro nabaviti deblju prostirku koja se ne kliže, bocu vode, mali ručnik te lagane utege ili mini pilates loptu. Ukoliko pri tom nabavite i cool nove sportske tajice i top vjerojatno ćete biti još više motivirani za vježbanje kod kuće.

Fitness blender

Preko 6 milijuna pratitelja na YouTube kanalu ovog brenda dokazuje kako se radi o provjerenim i zabavnim vježbama koje svatko može izvoditi. Supružnici Kelli i Daniel pokrenuli su ovaj kanal i web stranicu kako bi vježbanje bilo besplatno i dostupno svima s Internet vezom. U moru raznih kvazi stručnjaka, ovi profesionalci donose provjerene vježbe za sve dobi i kondicije. Na njihovom kanalu možete birati želite li kardio vježbe, s opremom ili bez, od 20 minuta ili duže. Možete kreirati i playlistu s omiljenim vježbama kako biste jednostavno krenuli svaki put.

Kayla Itsines

Ova fitness trenerica iz Australije također je odlučila dio svog znanja besplatno podijeliti putem video vježbi na svom YouTube kanalu. Videa su kratka te pokazuju po jednu vježbu te na kanalu možete odabarti sekciju “Playlist” kako bi vježbe išle jedan za drugom. Na kanalu donosi i iskustva osoba koje su uz njene vježbe smršavjele te povremene zdrave recepte što je super inspiracija za održavanje zdravog načina života.

HASfit

Već neko vrijeme možemo čuti o popularnim i učinkovitim HIIT i Tabata treninzima. Na ovom kanalu možete pronaći video s takvim vježbama koje obično uključuju cijelo tijelo. Izvrstan je to način za početak dana i kada želite raditi na cijelom tijelu i kondiciji umjesto na pojedinim dijelovima tijela. Ovaj fitness dvojac mislio je na sve generacije pa tako možete naći i vježbe za seniore, trudnice, samo žene ili pak za profesionalce.