„Teddy“ dolazi s upozorenjem: NE ČITATI U MRAKU!

Jason Rekulak dugo je radio kao neovisni izdavač u Philadelphiji što je promijenio 2017. kada je objavio svoj debitantski roman „The Impossible Fortress“ koji je bio nominiran za prestižnu nagradu Edgar Allan Poe.

Njegov drugi naslov zapanjio je svijet. Roman „Teddy“ u prijevodu Ire Martinović jezivi je triler koji će svakog čitatelja dugo držati budnim. Jedna od najboljih priča o duhovima posljednjeg desetljeća osvojila je kritiku i publiku. U rekordnom roku objavljen je na brojnim svjetskim jezicima, a da je osvojio publiku dokazuje Goodreadsova nagrada za najbolji horor godine. Kritika tvrdi da će „Teddy“ zasigurno postati klasik svoga žanra.

Teddy je fenomenalan! Jezik je izravan, obrati nenadmašni, a od prve je stranice jasno da ćete ga moći odložiti tek kada dosegnete kraj.“ – Stephen King

Teddy je zabavan za čitati, krcat sjajnim novim idejama, kako književnim, tako i vizualnim.“ – Scott Frank, scenarist i redatelj Damina gambita

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mozaik knjiga (@mozaik_knjiga_mk)

RADNJA:

Mallory Quinn tek je izašla iz klinike za rehabilitaciju kad je prihvatila posao dadilje. Ted i Caroline Maxwell povjerili su joj brigu o njihovu petogodišnjaku Teddyju.

Mallory je oduševljena. Živi u slatkoj kućici tik do šume na rubu imanja, noćima trči sigurnim susjedstvom i napokon pronalazi stabilnost koja joj je dugo nedostajala. Čak se i iskreno povezuje s Teddyjem – dragim, sramežljivim dječakom koji nikamo ne ide bez svoje bilježnice i olovke. Kao i njegovi vršnjaci, on crta drveće, zečiće, balone… Ali kad nacrta muškarca koji kroz šumu vuče beživotno tijelo žene, zla se slutnja uvlači pod Mallorynu kožu.

Teddyjevi prikazi postaju sve zlokobniji, a njegovi se jednostavni likovi brzo pretvaraju u vješte, brutalne skice kakve ni jedan petogodišnjak ne bi mogao nacrtati. Mallory naslućuje da se u crtežima naziru tragovi davno neriješenog ubojstva. A kad noć padne, a svaki šum postaje dijelom sablasne simfonije mračne šume, njezin nemir prerasta u paničan strah od nadnaravnog koji je u potpunosti opsjeda.

Dobitnica u darivanju knjiga iz Mozaik naklade  objavljenom 10. veljače je Marija Bulut LukačevićMolimo dobitnicu da se javi u inbox:) Hvala svima na sudjelovanju!

Dobitnica u darivanju knjiga  objavljenom 21. veljače je Jasmina Turkalj. Molimo dobitnicu da se javi u inbox:) Hvala svima na sudjelovanju!